Coronavirus în România: un bărbat confirmat, 69 de persoane aflate în carantină şi peste 4800 monitorizate la domiciliu – gândul
Thu, Feb 27th, 2020

Coronavirus în România: un bărbat confirmat, 69 de persoane aflate în carantină şi peste 4800 monitorizate la domiciliu

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confimat, miercuri seară, de către oficialii de stat. Conform unui anunţ al Ministerului de Interne, în România există 4.818 persoanele monitorizate la domiciliu, dintre care 900 doar în Bucureşti.

În prezent, 69 de persoane sunt în carantină, şase numai în Bucureşti.

Oficialii au precizat şi cum se desfăşoară perioada de carantină. Toate persoanele care vin din zonele supuse restricţiilor – Wuhan, vasul de croazieră Diamond Princess, cele 11 comune din Italia – sunt trimise în carantină 14 zile. Acestea vor fi testate la intrarea în carantină, iar la încheierea perioadei de 14 zile vor face două teste la interval de 24 de ore, care trebuie să fie negative.

„Comitetele judeţene de urgenţă, sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet judeţean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină”, a declarat Secretarul de stat Nelu Tătaru.

Pentru evitarea dezinformărilor, autorităţile recomandă populaţiei să se informeze doar din surse oficiale, în contextul în care în spaţiul public au circulat mai multe mesaje în care era falsificat un Ordin al Ministrului Sănătăţii.

Autorităţile, pregătite pentru o eventuală epidemie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, că sunt 4.172 locuri de carantină la nivel naţional, în 125 de locaţii aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că sunt disponibile în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă.

Medicii Institutului Matei Balş din Bucureşti, cel mai mare spital de boli infecţioase din ţara noastră, au fost atent instruiţi cum să intervină în cazurile de coronavirus.

sursa m.adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved