Criza femeilor de 30 de ani. De ce apare in special la tinerele necasatorite – gândul
Wed, Oct 12th, 2016

Criza femeilor de 30 de ani. De ce apare in special la tinerele necasatorite

Cand vine vorba despre criza femeilor de 30 de ani, se poate spune ca societatea pune foarte multa presiune pe acestea pentru a se casatori. Daca esti singura si implicata intr-o relatie noua sau ai o relatie stabila de foarte multi ani, foarte multe persoane te vor intreba acelasi lucru: “nu ai de gand sa te mariti?”.

Deseori, foarte multe femei de 30 de ani simt presiunea societatii in ceea ce priveste ideea ca ar trebui sa-si intemeieze o familie. Criza femeilor de 30 de ani poate fi generata tocmai de asteptarile prea mari ale celor din jur, care se asteapta sa bifezi cerintele lor in materie de casatorie si copii.

Criza femeilor de 30 de ani – femeile necasatorite sunt afectate de presiunea celor din jur

Tot mai multe femei se plang ca intalnirile nu mai sunt ca pe vremuri, iar pentru cele care nu sunt inca implicate intr-o relatie serioasa, este destul de greu sa intalneasca barbatul potrivit. Prietenii, familia, colegii de munca sau alte persoane se vor intreba mereu de ce o femeie de 30 de ani este singura si ce are de gand sa faca in privinta viitorului. Intrebarile legate de casatorie, copii si familie sunt destul de incomode, mai ales in acele situatii in care femeile de 30 de ani nu isi gasesc cuvintele si se trezesc in situatii destul de incomode si neplacute.

Mai mult decat atat, foarte multe persoane considera ca este o risipa de timp sa stai langa cineva care nu are ganduri serioase cu tine, iar cele mai multe femei se simt descurajate in momentul in care se gandesc sa incerce sa aiba o noua relatie.

Desi pare greu de explicat, presiunea cu care se confrunta majoritatea femeilor este destul de mare, iar unele dintre ele au ales sa vorbeasca deschis despre experienta prin care au trecut si despre ceea ce au simtit in momentul in care au fost nevoite sa vorbeasca despre casatorie si sa isi faca planuri de viitor.

Iata, asadar, trei confesiuni ale unor femei de 30 de ani care au ales sa vorbeasca deschis despre viata lor pentru revista womenshealthmag.com.

“Toata lumea vrea sa ma logodesc. Cat mai repede daca se poate”

“Sunt impreuna cu iubitul meu de sase luni. Lumea nu ma intreaba cum decurg intalnirile sau daca ne simtim bine impreuna. Singura lor intrebare este daca avem planuri de casatorie. Mai mult, persoanele in varsta au fost cele mai preocupate de viitorul meu, iar cineva a crezut ca iubitul este logodnicul meu. Nu inteleg de ce toata lumea isi face griji ca voi fi singura cand voi implini 40 de ani. Eu nu imi fac griji! Insa toata lumea isi face griji si pune presiune sa ma marit.”

“Am pus foarte multa presiune pe intalniri”

“Intotdeauna mi-am spus ca daca nu ma voi marita pana la varsta de 35 de ani, nu ma voi marita niciodata, iar acest lucru mi-a cauzat un blocaj si a pus foarte multa presiune pe toate intalnirile la care mergeam. Luam totul mult prea in serios si uitam sa ma simt bine. In fiecare zi ma intrebam daca cel din fata mea poate fi barbatul cu care vreau sa ma marit. Nu obisnuiam sa acord nimanui prea multe sanse. Recent, am implinit 30 de ani si simt ca presiunea de a ma marita este din ce in ce mai mare.”

“Intotdeauna schimb subiectul cand oamenii ma intreaba ce am de gand sa fac”

“Sunt intr-o relatie de patru ani, dar eu si iubitul meu nu simtim ca este timpul sa facem urmatorul pas. Nu credem ca trebuie sa ne grabim sa oficializam relatia. Suntem fericiti impreuna si consideram ca asta e tot ce conteaza. Dar, in mod clar, pentru cei din jurul nostru nu este suficient. Ce solutie am gasit? Cand sunt intrebata ce am de gand sa fac, schimb subiectul. Este mai placut sa vorbesti despre orice altceva si sa ignori ceea ce te deranjeaza.”

sursa: www.andreearaicu.ro, Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved