Cum iti dicteaza subconstientul de cine esti atrasa sexual – gândul
 
Mon, Apr 16th, 2018

Cum iti dicteaza subconstientul de cine esti atrasa sexual

Francezii ii spun “je ne sais quoi”, adica “acel ceva” in romaneste. Cand esti atrasa sexual de o persoana, ce o face tocmai pe ea atat de sexy in ochii tai? Ce calitate misterioasa trebuie sa aiba?

De cele mai multe ori, motivele pentru care esti atrasa sexual de un barbat raman in subconstient, spun specialistii de la Psychology Today. Psihologii acestia au analizat o lista de stimuli ce pot face lumina in atractia fizica dintre doi oameni. Asadar, de ce esti esti atrasa sexual de anumiti barbati?

De ce esti atrasa sexual de anumiti parteneri

  • Simetria fetei si a corpului

Vedem sau remarcam simetria fizica. Insa, femeile, de exemplu, prefera la nivel subconstient mirosurile barbatilor ce au corpul simetric (semn de sanatate si forma fizica). Cel putin asa a reiesit din studii, desi nu s-au descoperit inca ce chimicale transmit ideea de simetrie.

  • Personalitatea (din stimuli vizuali si olfactivi)

Tot din studii bazate pe miros s-a descoperit ca ne simtim atrasi de oamenii ce au personalitate de tip extroverta.

  • Putem chiar sa percepem boala sau sanatatea la nivel subconstient

Lasand la o parte indiciile evidente, s-a descoperit ca putem simti la nivel subconstient daca o persoana este sanatoasa sau daca are o infectie bacteriana. Atat animalele, cat si oamenii evita parteneri bolnavi.

Esti atrasa sexual de un partener si datorita gustului sau salivei partenerului. Asta sustin studiile ce arata ca poti detecta la nivel subconstient daca exista incompatibilitati ce ar duce la sarcini pierdute sau probleme in a procrea.

  • Ne atrage non-familiaritatea, atat vizual, cat si olfactiv

Ai spune ca esti atrasa sexual de un barbat pentru ca “opusele se atrag”. Exista studii conform carora ai dreptate! Esti atrasa sexual de parteneri care nu au crescut in acelasi fel, mediu, tip de familie, traditii ca si tine.

  • Valorile personale asemanatoare reprezinta motivul pentru care esti atrasa sexual de barbati

Cu toate acestea, cine se aseamana se aduna. Adica esti atrasa sexual de un partener ce iti impartaseste sistemul de valori. Chiar daca la inceput nu stii toate detaliile despre un barbat, la nivel subconstient poti percepe ca acel partener are aceleasi trasaturi de personalitate.

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved