Cum sa ai cele mai frumoase picioare. Sfaturi de la specialisti – gândul
Tue, Nov 21st, 2017

Cum sa ai cele mai frumoase picioare. Sfaturi de la specialisti

Majoritatea dintre noi fac o baie zilnic sau își spală părul de câteva ori pe săptămână, dar mulți dintre noi ignoră picioarele noastre.

Gândește-te puțin la asta. Picioarele tale sunt, în esență, baza corpului tău. Acestea poartă greutatea corporală cu demnitate și iau câteva tone de forță de impact doar în timpul unei zile medii de mers pe jos.

Totuși, le tratăm cu indiferență

– făcându-le să sufere, purtând tocuri înalte ore întregi, purtând șosete fără absorbție sau dresuri strâmte și ignorând igienă adecvată a piciorului.

Din cauza igienei improprii a piciorului, mulți oameni suferă de miros al picioarelor insuportabil.

De asemenea, picioarele necuratate pot provoca probleme de sănătate, cum ar fi dermatita, infecții fungice, ca piciorul atletului, unghiile galbene sau incarnate, sau tăieturi infectate și răni.
Deși mulți oameni nu fac igiena piciorului parte din rutina lor de zi cu zi, ar trebui să fie. Doar să lași apa dușului să curgă peste ele sau să le înmoi în cadă nu este suficient.

Nu ai nevoie de un tratament spa scump pentru a-ți îngriji picioarele. Doar 5 pana la 10 minute alocate zilnic si 10 pana la 15 minute alocate saptamanal pentru ingrijirea picioarelor este tot ceea ce ai nevoie. Iată modalitatea corectă de a îți curăța picioarele zilnic.

1. Toarnă o cantitate mică de apă călduță într-un bazin sau cada de picioare adecvată.

Poți regla temperatura în funcție de nivelul de confort, dar asigură-te că o păstrezi caldă mai degrabă decât fierbinte sau rece.

2. Înmoaie picioarele în apă timp de 2 până la 3 minute, freacă-le ocazional. Acest lucru va ajuta la eliberarea celulelor moarte ale pielii, precum și transpiratia și murdăria asezate în pielea de pe picioare.

3. Acoperă picioarele cu puțin săpun ușor. Poți folosi fie un săpun solid sau un săpun lichid, dar evită săpunul antibacterian. Spală-le cu un burete sau prosop pentru câteva minute pentru a elimina murdăria. Asigură-te că ai curățat toate zonele picioarelor tale, acordând o atenție deosebită arcurilor picioarelor, între degetele picioarelor și sub unghiile picioarelor.

4. Clătește picioarele în apă curată pentru a curăța săpunul și alte particule de murdărie. Vei descoperi picioare strălucitoare.

5. Când ai terminat, usuca-ți picioarele complet, mai ales între degetele de la picioare. Umiditatea rămasă între degetele de la picioare este un teren de reproducere pentru bacterii, care provoacă miros și infecții.

6. În cele din urmă, acordă picioarelor un masaj frumos în timp ce aplici niște hidratanți (cu excepția zonei dintre degete). Acest lucru va preveni uscarea și, de asemenea, va promova o mai bună circulație a sângelui.

 

Taie-ți unghiile săptămânal Împreună cu pielea de pe picioare, trebuie să ai grijă de degetele de la picioare. Acestea ar trebui să fie curățate și tăiate o dată pe săptămână. Cel mai bun moment pentru a-ți tăia unghiile de la picioare este după un duș, când sunt moi. Taie unghiile drept, nu pe o curbă, și pileste marginile ascuțite folosind o placă de șmirghel. Utilizează întotdeauna o unghiera curata pentru tăierea unghiilor.

Dacă întâmpini dificultăți in a ajunge la unghiile tale sau nu le poți vedea foarte bine, cere ajutorul unui membru al familiei sau al unui prieten. De asemenea, poți cere unui podiatru să te ajute cu această sarcină.

Utilizează un exfoliator pentru picioare săptămânal La sfârșit de săptămână, poți pregăti un exfoliator de casă și îl poți folosi pentru a îți exfolia picioarele. Atât sarea cât și zahărul funcționează ca ingrediente naturale pentru exfolierea picioarelor, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a menține pielea moale și suplă. Iată câteva opțiuni pentru exfolierea picioarelor acasă, pe care le poți utiliza o dată pe săptămână.

– Se amestecă o mână de sare într-un ulei de nucă de cocos. Utilizează-o pentru a freca ușor picioarele cu palma mâinii. Las-o să stea timp de 10 minute, apoi utilizează o piatra ponce sau alt instrument de frecare pentru a îndepărta pielea moartă. Clătește picioarele cu apă călduță și usuca bine.

– Se amestecă 2 până la 3 linguri de zahăr în câteva linguri de miere. Freaca ușor exfoliatorul cu zahăr în mișcări circulare peste picioare timp de cel puțin 10 minute. Clătește folosind apă călduță, apoi usuca cu un prosop moale.

Alege șosetele și încălțămintea potrivite Pentru o igienă adecvată a piciorului, purtarea pantofilor și a șosetelor este, de asemenea, importantă.

– Poartă șosete din bumbac, lână sau alte materiale care vor absorbi transpirația și le vor permite picioarelor să respire. Schimbă șosetele zilnic. Dacă este necesar, schimbă-le de două ori pe zi.

– Poartă pantofi potriviți corespunzător. Asigura-te că acestia nu sunt prea strânsi și că sunt confortabili în timpul mersului sau al alergării.

– Păstrează câteva perechi de pantofi și schimbă-i la fiecare două sau trei zile. Pantofii au nevoie de timp pentru a se usca si a evacua aerul, ceea ce va ajuta la prevenirea picioarelor mirositoare.

– Dacă încălțămintea ta este lavabilă, spal-o frecvent. Asigura-te că o lasi să se usuce complet înainte de a o purta.

Sfaturi suplimentare

– Stai desculț acasă; mai ales noaptea, pentru a permite pielii de pe picioare să respire.

– Evita să mergi desculț în zonele publice.

– Dacă ai înotat, spală și usucă picioarele după aceea.

– Nu utiliza săpunuri antiseptice puternice, substanțe chimice sau loțiuni parfumate pe picioare.

– Nu tăia sau nu ridica cuticulele din jurul degetelor de la picioare.

– Nu ignora durerea piciorului, chiar dacă este ușoară. Vezi un podiatru cât mai curând posibil pentru a afla ce cauzează durerea.

– Dacă ești diabetic, verifica vârfurile și tălpile picioarelor, precum și degetele de la picioare, între degetele picioarelor și unghiile de la picioarele in fiecare zi. Dacă observi orice umflături, bataturi sau tăieturi, consulta imediat medicul tău.

Sursă: www.top10homeremedies.com www.andreilaslau.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved