Cum să-ți îngrijești pielea la 20, 30 și 40 de ani – gândul
Tue, May 16th, 2017

Cum să-ți îngrijești pielea la 20, 30 și 40 de ani

Fie că ai 20, 30 sau 40 de ani, greșeala frecventă pe care femeile o fac este că urmează același regim de îngrijire a pielii, deși odată cu înaintarea în vârstă, nevoile acesteia se schimbă.

Ce greșeli faci la 20 de ani

Nu folosești cremă de protecție solară.Aceasta nu doar că protejează pielea de efectele nocive ale soarelui, ci și împiedică apariția ridurilor și a liniilor fine.

Nu utilizezi gel de curățare antibacterian.Mâinile tale ating sute de lucruri în fiecare zi. Și, de cele mai multe ori, îți atingi fața, fapt ce duce la apariția erupțiilor pe ten. Poartă un astfel de produs cu tine și asigură-te că pe lângă mâini este dezinfectat și telefonul mobil.  

Crezi că dacă aplici pastă de dinți pe coșuri, soluția funcționează ca atunci când îți apărea un astfel de semn pe față în adolescență. Acneea adultă poate fi chiar mai severă decât acneea de care ai suferit când erai adolescentă. Prin urmare, evită să apelezi la astfel de căi de atac și consultă dermatologul. Doar el îți poate prescrie un tratament care să dea rezultate.

Ce greșeli faci la 30 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, trebuie să acorzi o mai mare atenție pielii. Asigură-te că folosești produse adecvate vârstei și că urmezi o rutină de îngrijire a pielii.

Dormi fără să te demachiezi. Acest obicei poate duce la înfundarea porilor și apariția acneei. Prin urmare, indiferent de cât de obosită ești, demachiază-te înainte de a merge la culcare.

Nu exfoliezi pielea suficient sau o supra-exfoliezi. Recurge la acest ritual o dată pe săptămână, și nu uita să hidratezi pielea, înainte de a merge la culcare. La 30 de ani, aceasta tinde să se usuce foarte tare și tonul ei să devină neuniform.

În plus, la această vârstă, vei vedea că pielea începe să-și piardă elasticitatea. De aceea, indicat este să urmezi tratamente faciale regulate și de curățare a tenului.

Ce greșeli faci la 40 de ani

Nu folosești produse care să hrănească în profunzime pielea. Pentru că aceasta se usucă foarte mult la această vârstă din cauza schimbărilor hormonale, care pregătesc organismul de menopauză, este important să folosești produse care să o hrănească intens.

La 40 de ani, multe femei se stresează din cauza ridurilor, liniilor fine și a petelor, utilizând diferite produse de piele cu intenția de a le ascunde, fără să realizeze că aceastea ar accentua și mai multe neplăcerile. Când folosești prea multe produse de frumusete, pot apărea inflamații sau roșeață.

Nu acorzi atenție stratului de piele subțire, delicat de sub ochi. Asigură-te că-i acorzi acestuia o atenție suplimentară. Recomandat este să aplici un produs special pentru această zonă a feței.

Nu dormi suficient. Pe măsură ce îmbătrânim, foarte multe femei se luptă cu insomnia. Lipsa somunului are efecte negative asupra pielii.

sursa: www.clickpentrufemei.ro, foto: beauty.about.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved