“Curentul de corupţie” şi “lobby-ul gay” de la Vatican. Primul scandal al Papei Francisc – gândul
Wed, Jun 12th, 2013

“Curentul de corupţie” şi “lobby-ul gay” de la Vatican. Primul scandal al Papei Francisc

 

La Vatican există “mulţi oameni sfinţi”, dar şi “un curent de corupţie” şi un “lobby gay”, ar fi spus Papa Francisc săptămâna trecută, conform unui document al Confederaţiei Religioase din America Latină şi Caraibe, care ar fi trebuit să rămână secret, informează The Telegraph.

“Da, este dificil. Există oameni sfinţi, oameni cu adevărat sfinţi în Curia. Dar este la fel de adevărat că există şi un curent de corupţie. Se vorbeşte despre un ‘lobby gayşi este adevărat, aşa ceva există… Va trebui să vedem ce putem face”, ar fi spus noul suveran pontif săptămâna trecută, în timpul unei întâlniri cu preoţi şi călugări din America Latină.

Vaticanul a refuzat să confirme sau să infirme aceste declaraţii atribuite papei, argumentând că întâlnirea a fost una privată şi nu poate comenta în aceste condiţii.

În aceeaşi întâlnire, presa internaţională scrie că papa ar fi promis că va reforma Vaticanul, dar că va fi un proces “dificil”. Totodată, pontiful ar fi adăugat că este prea “dezorganizat” pentru a face aceste reforme el însuşi. În schimb, resonsabilii de reformă vor fi cei opt cardinali pe care i-a numit în aprilie să înceapă şi să ducă la bun sfârşit această sarcină, mai scrie sursa.

sursa: www.gandul.info

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved