De ce am nascut prin cezariana – gândul
Thu, Aug 14th, 2014

De ce am nascut prin cezariana

shutterstock_111643082

Aproape 80% din nasteri se fac prin cezariana, desi toata lumea, de la medici pana la media recomanda nasterea naturala. Sa vedem si parerea mamicilor – cum au ajuns sa nasca prin cezariana si ce cred despre acest lucru:

Brigitta

Eu am ales cezariana pentru ca imi era teama de nasterea naturala. Ma temeam ca nu ma voi descurca, baietelul avand capul maricel, ma temeam de acea ruptura care se poate intampla in timpul nasterii. De asemenea m-am temut de durerile ce pot aparea inainte/in timpul nasterii. Am ales o clinica privata care mi-a respectat decizia.
 Fiind sanatoasa, fara probleme cu bebe, eram o candidata perfecta pentru a naste natural si mi-au explicat pe larg cum decurge si o nastere naturala.

anca_2013

Eu voiam sa nasc natural dar din pacate copilul meu o sa fie foarte mare, peste 4 kg dupa ultimele calcule ale doctorului, asa ca nasterea naturala iese din discutie….Din cate am inteles de la mai multi doctori se impune cezariana daca fatul are peste 3,5 kg…de la aceasta greutate a fatului exista riscuri atat pentru mama dar mai ales pentru copil sa se nasca cu probleme fizice daca te incapatanezi sa nasti natural

oana.z

Eu am ales cezariana pentru ca aveam probleme cu crizele de rinichi, iar cel drept imi este polichistic. La inceputul sarcinii, faceam pe brava spunand ca eu natural nasc, insa din luna a 5-a de sarcina, cand mi-au inceput durerile alea groaznice, m-am decis ca vreau cezariana, caci nu credeam ca voi fi in stare sa mai trec si printr-un travaliu.

Asa ca mi-am programat cezariana mai repede cu 3 saptamani decat era prevazuta data nasterii, caci din cauza durerilor mari de rinichi, aveam mai tot timpul contractii si dureri de burta..mi-a fost frica sa nu pateasca ceva copilasul meu. Si bine am facut ca am nascut asa, caci imi era in pericol copilasul atat din cauza durerilor mari cat si din cauza ca el era mare (si asta era un motiv pentru care nu puteam naste natural), iar uterul il strangea 🙁

Asta a fost experienta mea. Daca ar fi sa aleg iarasi, tot cezariana as alege-o..m-am simtit foarte bine inca de a doua zi de la operatie si nizi in ziua de azi nu am probleme cu operatia.

cretulina

La patruzeci de saptamani si o zi doctorul a hotarat ca e momentul sa imi provoace nasterea. Zis si facut, pe la ora 15 mi-a rupt apa si am asteptat sa ma dilat si cu ajutorul medicamentelor, dar fara nici un succes. Asa ca dupa aproape trei ore de dureri si contractii Si dilatatie deloc, bebele avand probleme cu oxigenarea, s-a hotarat sa se intervina chirurgical. Pot sa va spun ca m-am simtit usurata si ca mi-a parut bine ca s-a ales metoda aceasta.

lanolina

Eu imi doream sa nasc prin cezariana, dar doctorul nu a fost de acord sa ma opereze, a spus ca nu am nici un motiv medical intemeiat pentru a opta pentru cezariana, asa ca o sa nasc natural. Insa cum socoteala de acasa nu e tot una cu cea de la cabinet sau invers, nu a avut de ales si m-a operat cu doua zile mai repede de termen, pentru ca sarcina era situata prea jos, nici apa nu a putut sa mi-o rupa. Morala… aveti grija ce va doriti, s-ar putea sa se intample.

complicata

Doctorul este dator sa iti explice riscurile la care te supui atat tu cat si bebele si in ceea ce priveste o nastere naturala, dar si la una prin cezariana si apoi alegeti impreuna. Nu mi se pare corect sa fii obligata sa nasti intr-un anumit fel, daca ai posibilitatea sa alegi. In cazul meu s-a incercat provocarea nasterii la o saptamana dupa data probabila, nu am reusit sa ma dilat deloc, asa ca s-a intervenit chirurgical si totul a fost ok.

ianis28

Eu am ales sa nasc natural si asta am vrut mereu, am dorit din suflet sa imi aud copilul, sa il simt si sa il alaptez imediat. Am vrut sa fiu acolo, prezenta cand el avea sa vina pe lume. Nimic nu se compara cu aceste clipe, lasand la o parte frica si durerea. In viata infruntam dureri mai mari si te rog sa ma crezi ca mai tare ma doare sufletul ca nu am putut sa nasc normal decat m-ar fi durut atunci trupul. Am fost nevoita sa nasc prin cezariana din cauza ca nu pornea dilatatia in mod natural. Dupa 12 ore de dureri si contractii din 3 in 3 minute, am intrat in sala de operatie.

mihaela

Eu am doua nasteri, una pe cale naturala si a doua cezariana pentru ca am avut complicatii pe timpul sarcinii si nu am putut naste natural. Eu cred ca toate mamele sunt ingrozite cand aud de nastere naturala pentru ca se tem de durere, dar ele nu stiu ca este mai dureroasa o cezariana si te refaci mai greu dupa ea decat la o nastere normala.

Sursa: suntgravida.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved