De ce e bine pentru sănătatea ta să-ți alinți partenerul – gândul
Tue, Jun 5th, 2018

De ce e bine pentru sănătatea ta să-ți alinți partenerul

E dificil să găsești timp pentru a te relaxa în această lume agitată. Multă lume își sacrifică timpul liber pentru a lucra mai mult.

Dar intimitatea cu partenerul este unul dintre elementele esențiale care oferă fericirea oamenilor. Iar alintatul reprezintă una dintre experiențele care te ajută să explorezi intimitatea alături de persoana iubită. Nu ar trebui sacrificat acest timp. Iată de ce este bine să-ți alinți partenerul!

Care sunt motivele pentru care e bine să-ți alinți partenerul?

1. Este eliberat un hormon care te face să te simți bine

Oxitocina este un hormon care te ajută să te simți bine și, în plus, mai apropiat de ceilalți. Oxitocina este vitală în actul de alint.

2. Este întărit sistemul imunitar

Eliberarea oxitocinei, acest hormon care te face să te simți ca și cum nimic nu îți poate face rău, aduce beneficii uimitoare. Crește producția de hormoni care ajută la combaterea infecțiilor. Practic, îți întărește sistemul imunitar, deoarece te simți prea bine și prea sănătos pentru a te îmbolnăvi. Gândirea pozitivă și sentimentele iubirii și siguranței chiar au un impact semnificativ asupra vieții tale.

3. Este ameliorată durerea

La fel cum este stimulat sistemul imunitar, alintatul și eliberarea oxitocinei vor scădea nivelul de durere. Este ca și cum ți-ai atinge gâtul de fiecare dată când te doare.

Chiar și atingerile simple pot duce la eliberarea unei cantități suficiente de oxitocină, pentru a te face să te simți mai bine. Imaginează-ți ce efect are acest lucru atunci când îți alinți partenerul sau el pe tine!

4. Este redus riscul apariției bolilor cardiace

Îmbrățișările cresc nivelul de oxitocină, această reacție chimică putând ajuta la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce, la rândul său, reduce riscul apariției bolilor de inimă. Inima ta este mai fericită și lucrează mai ușor pentru a combate efectele stresului și bolilor.

5. Este redusă anxietatea socială

Oxitocina inspiră gândirea pozitivă. Te ajută să ai o viziune optimistă asupra lumii, ceea ce înseamnă că atunci când ești îmbrățișat de persoana potrivită la o petrecere unde nu cunoști pe nimeni, te vei simți mai fericit și vor fi create mai multe oportunități de a fi sociabil. Te vei simți ca și cum poți fermeca pe oricine la petrecere. Iar cu nivelul potrivit de oxitocină în corpul tău, chiar poți!

Beneficiile alintatului nu se opresc doar aici, dar trebuie să încerci și tu acest stimulent al fericirii în viața ta, așa că încearcă să-ți alinți partenerul mai des!

sursa www.eva.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved