Dependenta de relatii: 10 semne ca ai nevoie de ajutor – gândul
Sat, Nov 11th, 2017

Dependenta de relatii: 10 semne ca ai nevoie de ajutor

Dependenta de relatii inseamna, de fapt, ca tu nu poti sta singura. Cauti in ceilalti iubire, cauti sentimentul de iubire, cauti in partener o sursa de fericire. Te identifici cu aceasta definitie? Citeste mai jos cele 10 semne ca ai nevoie de ajutor.

Dependenta de relatii nu este diferita de celelalte adictii. Un dependent de iubire va face orice ca sa nu piarda partenerul, de care crede ca este indragostit. Un dependent de iubire este acela care iubeste iubirea. Acela care este dependent de sentimentul de a iubi. Acela care se convinge ca are nevoie de iubire ca de aer.

Crezi ca ai putea fi dependenta de relatii? Exista cateva semne care te pot ajuta sa iti dai seama daca ai nevoie de ajutor. Nu trebuie sa te simti slaba, de obicei dependenta de relatii provine din iubiri traumatizante, experiente negative in dragoste, fie pentru ca ai pierdut pe cineva, fie pentru ca ai simtit abuzul emotional timpuriu, din copilarie.

Specialistii de la Love Panky au gasit 10 semne ale dependentei de iubire.

1. Te indragostesti mereu din prima, pierzandu-ti mintile

Fa o retrospectiva a relatiilor tale romantice. Daca te-ai indragostit mai des decat ai fost singura, este posibil sa fii dependenta de relatii. Persoanele ce iubesc iubirea se ataseaza repede de parteneri de la inceputul relatiei. Desi se descurca bine singure, cand gasesc iubirea, persoanele ce depind de parteneri devin lipsite de ajutor si pierd abilitatea de a fi independente.

2. Ai asteptari prea mari

O persoana dependenta de relatii nu vede ca o relatie nu este mereu roz, flori si inimioare. Asteptarile nerealiste sunt o alta caracteristica. De cele mai multe ori, o femeie dependenta de iubire, cand se va lovi de realitate (extrem de diferita de basmul proiectat in minte), se va lovi de teama de respingere sau anxietatea de a-si pierde partenerul.

3. Daca ramai cu iubitul tau, desi esti nefericita, esti dependenta de relatii

Oricat de rea ar fi relatia de cuplu, o femeie dependenta de iubire va ramane alaturi de partener. Isi va pierde stima de sine, se va pierde pe sine, oferindu-se drept martir al persoanei iubite. Daca mereu te rogi de fostii iubiti sa se intoarca, oricat de rau te-au tratat, este posibil sa fii dependenta de relatii si sa ai nevoie de ajutor.

4. Nu il doresti, ci ai nevoie de el!

Este o diferenta majora intre a fi indragostita si a-ti impune sa fii indragostita de partener. Daca gandul de a-l pierde te arunca intr-un ocean de anxietate, esti dependenta de a iubi, nu esti intr-o relatie.

5. Urasti sa fii singura

O persoana dependenta de relatii va cauta mereu iubirea, suportul, acceptarea. Si, de indata ce le are, renunta la orice de bunavoie. Daca ai sarit dintr-o relatie in alta, de fapt esti indragostita de ideea de a iubi si urasti sa fii singura.

6. Ceea ce tu numesti „iubire“ altii numesc „obsesie“

Experienta de a iubi nu este normala pentru o persoana dependenta de dragoste. Este o obsesie sau o dorinta. Insa, usor-usor, va acapara intreaga viata a dependentului. O astfel de persoana va renunta la prieteni, la bani, la orice ar avea, doar ca sa ramana in relatia respectiva.

7. Iti pui intreaga energie in relatia de cuplu

Daca mereu vorbesti despre iubitul tau, daca nu ai alte hobby-uri, daca nu te poti gandi decat la el, este posibil sa ai o adictie la iubire. Este normal sa te gandesti uneori la iubitul tau, insa, daca iti petreci toate clipele cu el in minte, exista o problema.

8. Daca mereu crezi ca nu ai putea trai fara iubitul tau, esti dependenta de relatii

Cand o persoana dependenta de relatii gaseste un nou partener, crede ca nu poate trai fara el. Cel mai rau lucru imaginat este pierderea partenerului. Persoana ce sufera de aceasta adictie va renunta la orice ca sa pastreze iubirea.

9. Confunzi intensitatea sentimentelor cu intimitatea in relatie

Dependentii de iubire confunda intensitatea iubirii cu intimitatea. Si atunci vor intra in relatii periculoase. Tocmai de aceea, daca esti dependenta de dragoste, esti mereu implicata in relatii tumultoase. Niciodata nu te linistesti. O relatie arata asa: un ciclu de iubire, anxietate, explozie de sentimente intense. Ca orice drog.

10. Suferi de anxietate cand te gandesti mereu ca l-ai putea pierde

Desigur, cu totii ne temem ca vom pierde iubirea. Insa anxietatea resimtita de o persoana dependenta de relatii este imensa. Pierderea aceasta ii ocupa tot timpul mintea. Dependenta de relatii nu face altceva decat sa distruga o persoana.

sursa: www.andreearaicu.ro Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved