Descoperire fabuloasă. Exercițiile fizice, tratament împotriva Covid-19! – gândul
Fri, May 22nd, 2020

Descoperire fabuloasă. Exercițiile fizice, tratament împotriva Covid-19!

Zhen Yan, profesor la Universitatea din Virginia (Statele Unite ale Americii), a descoperit că există o legătură între exercițiile fizice și vindecarea de Covid-19. Astfel, conform rezultatelor unui studiu recent publicat, sportul și mișcarea ajută foarte mult în tratarea infecției cu noul coronavirus!

Tocmai de aceea, scriu jurnaliștii de la lesmills.com, multe țări au introdus mișcarea pe lista drepturilor conferite cetățenilor în timpul stării de urgență. În schimb, România încă nu conștientizează rolul și importanța sportului, care cu fiecare discuție legată de sănătatea publică este ignorat cu bună știință.

Profesorul Zhen Yan a descoperit că antioxidantul Extracellular superoxide dismutase (EcSOD) are un rol primordial în combaterea infecției cu noul coronavirus. EcSOD este un antioxidant care se eliberează în corp în mod natural atunci când facem exerciţii fizice. Inițial, el se eliberează în muşchi, iar cu ajutorul circulației sângelui se „lipeşte” ca un plasture de organele vitale.

Ori de câte ori facem sport, organismul nostru se umple de mari cantităţi de EcSOD.

Concluzia trasă de profesorul Zhen Yan este că acest antioxidant previne riscul apariţiei sindromului ARDS, cel care ne afectează grav sistemul respirator şi este printre factorii declanșatori ai maladiei Covid-19.

„De multe ori spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute, în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete”, a declarat profesorul american.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved