Dezastru pe final de an! 2020 se închide cu un anunț catastrofal – gândul
Wed, Nov 18th, 2020

Dezastru pe final de an! 2020 se închide cu un anunț catastrofal

Profesorul de microbiologie la Universitatea din Padova, Andrea Crisanti, dă o veste foarte proastă.  El spune că al treilea val de COVID-19 va veni inevitabil, dacă se vor ridica restricțiile de Crăciun.

„Dacă deschidem Crăciunul, vom avea al treilea val. Mai degrabă decât redeschiderea de Crăciun, cred că situația este atât de rea încât trebuie să recomand opusul: profitați de sărbătorile de la sfârșitul anului pentru a închide totul în acele două săptămâni și încercați să opriți infecția. Dar înțeleg că trebuie să ținem cont de nevoile economiei ”, a declarat Crisanti în La Repubblica, îngrijorat cu privire la noile infecții care ar putea provoca „al treilea val” de coronavirus, scrie Gândul.

Potrivit medicului, tema „nu este modul în care sistemul rezistă, ci câte decese suntem dispuși să acceptăm”.

„Blocarea va trebui încă făcută. Va fi inevitabil, numerele îl vor dicta. Cu acest nivel de infecții, numărul de teste făcute nu mai are sens. Avea sens să facem 400.000 pe zi pentru a bloca lanțul de distribuție. Până acum, valul virusului este scăpat de sub control”, afirmă Crisanti.

Anumite grupuri sociale nu respecta regulile

Primul ministru, Ludovic Orban, a spus despre mărirea numărul de cazuri Covid că aceste fapt se datorează„anumitor grupuri sociale care nu respectă regulile. În perioada stării de urgență, amenzile și-au arătat efectul”.

Premierul a făcut declarații, luni seară, după controalele din spitalele din Bucureşti. Întrebat de ce nu scade numărul cazurilor zilnice de coronavirus în România, nici după implementarea noilor măsuri și restricții, premierul a spus că vina aparține populației, mai exact anumitor grupuri sociale care nu respectă regulile. Despre creșterea cuantumului amenzilor, prim-ministrul spune că măsură a fost eficientă în perioada stării de urgență, însă anulată prin decizia CCR.

„Nu vreau să… Simplu: nerespectarea regulilor de protecție. Există anumite grupuri sociale – sigur, o minoritate – care nu respectă regulile. Asta e! Încercăm să utilizăm toate instrumentele legale, să mobilizăm toate forțele de ordine pe care le avem pentru a putea asigura respectarea regulilor de protecție și pentru a sancționa încălcarea regulilor. Pe de altă parte, asta e: există o minoritate în populația României care nu respectă regulile”, a spus premierul.

sursa evz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved