Dieta pentru fericire te ajută să slăbeşti – gândul
Thu, Oct 31st, 2013

Dieta pentru fericire te ajută să slăbeşti

O nouă dietă care face furori printre vedete promite nu doar să topească kilogramele de pe talie, ci să te facă mai fericită.

Spre deosebire de alte diete, care sunt gândite de nutriţionişti sau antrenori de fitness, aceasta a fost realizată de un psihiatru. El promite să rezolve nu doar problema siluetei, ci şi pe cea a stării psihice.

Dulciurile şi cura de slăbire provoacă depresii

Drew Ramsey, spune că ceea ce mâncăm ne afectează sănătatea fizică, aspectul, dar şi sănătatea psihică. Prea multe dulciuri şi toxinele din alimentele intens procesate pot duce la depresie dacă ating un anumit prag critic, diferit de la o persoană la alta. Aşa se face că rata obzităţii şi cea a depresiei au crescut proporţional în ultimii ani.

Iar cei care încearcă să slăbească prin metodele cele mai la îndemână, restricţia calorică şi reducerea grăsimilor, nu reuşesc decât să devină şi mai nefericiţi, mai ales că o cură de slăbire te lipseşte de vitamine şi minerale necesare pentru o stare de spirit bună – magneziu, vitamina B12, acid linoleic conjugat.

Având o stare de anxietate, tristeţe, stres, nu poţi să slăbeşti eficient. “Creierul nostru este făcut din ceea ce mâncăm, iar alimentele potrivite sunt fundaţia unei sănătăţi mintale perfecte. Nu poţi să te simţi bine dacă îţi înfometezi creierul”, a declarat Dr. Ramsey.

Grăsimile te fac fericită

El spune că o dietă ce hrăneşte cu adevărat creierul este bogată în grăsimi bune, cereale integrale, legume şi fructe proaspete locale şi de sezon, plus proteine de calitate din carne slabă.

Despre grăsimile bune se ştie deja că sunt foarte utile în lupta cu depresia, aşa că nu trebuie să lipsească din dieta celor care se simt trişti şi stresaţi. Cele mai bune grăsimi se găsesc în peştele gras – somon, macrou, sardine, etc. În plus, acesta conţine şi alte substanţe necesare pentru o stare de spirit bună, precum vitamine din grupul B, vitamina D, iod, etc.

Seminţele de in, uleiurile vegetale extra-virgine, nucile, seminţele şi alunele crude sunt de asemenea surse bune de grăsimi.

Aceste alimente introduse în dieta zilnică ajută la slăbire pentru că îţi dau o stare de bine, de optimism şi încredere, lucruri necesare într-o dietă eficientă şi sănătoasă.

foto: Shutterstock
sursa: www.unica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved