Doi oameni căsătoriţi de 83 de ani dau sfaturi pe Twitter de Valentine’s Day – gândul
Thu, Feb 11th, 2016

Doi oameni căsătoriţi de 83 de ani dau sfaturi pe Twitter de Valentine’s Day

Cel mai longeviv cuplu va da sfaturi îndrăgostiţilor, împărtăşind secrete în urma unei relaţii de 83 de ani.

S-au cunoscut în Conneticut, când ea era încă în liceu, iar el era cu doar câţiva ani mai mare. În ciuda faptului că tatăl ei avea alte planuri pentru fată, la doar 17 ani, ea a ales să-şi urmeze inima şi au fugit împreună în Harrison, New York.  

Acest lucru se întâmpla în urmă cu mai mult de 83 de ani.

Opt decenii mai târziu, cu 14 nepoţi şi 16 strănepoţi, ei pot spune că au văzut lumea schimbându-se în nenumărate feluri. Acum, la 104 şi 100 de ani, John şi Ann Betar şi-au propus să ofere sfaturi pe Twitter.

Numiţi ”cel mai longeviv cuplu căsătorit din America”, potrivit unei analize făcute de Worldwide Marriage Encounter, o organizaţie creştină, cei doi vor da sfaturi online despre căsnicie şi despre viaţă. Evenimentul a fost organizat de Handy, companie care va aduna întrebările şi va publica pe Twitter răspunsurile cuplului.

Aceştia au puţine aşteptări cu privire la experimentul din social media, dar sunt obişnuiţi să fie întrebaţi cum au reuşit să rămână fericiţi împreună pentru atât de mult timp, ce mănâncă şi cu ce se ocupă.

Ann Betar încă găteşte, face curăţenie, citeşte, face patul, udă plantele şi găzduieşte reuniuni ale familiei, se laudă soţul. El continuă să conducă, face cumpărăturile şi se ocupă de finanţe.

Suntem norocoşi să fim împreună. Atât de norocoşi”, spune el.

Care este partea cea mai bună a vieţii lor lungi? ”Faptul că suntem împreună”, spune John.

John Betar este un refugiat sirian. Avea doar 10 ani în timpul Primului Război Mondial şi a fost nevoit să meargă de la o tabără de refugiaţi la alta timp de mai mulţi ani. Tatăl său reuşise deja să ajungă în America. Mama sa, în schimb, a murit în 1919, lăsându-l pe el şi pe fratele său să se descurce singuri până când tatăl i-a putut lua cu el în 1921.

El spune că au trimis deja donaţii pentru a ajuta refugiaţii sirieni şi mărturiseşte că nu îşi închipui cum ar fi fost viaţa sa dacă ”porţile către Vest” ar fi fost închise pentru el şi nu ar fi cunoscut-o pe Ann.

O lecţie foarte importantă pe care au învăţat-o este de a fi fericit cu viaţa pe care o ai.

”Trăieşte fiecare zi aşa cum poţi. Fii mulţumit cu ceea ce ai”, spune el. ”Nu cheltui mai mult decât ai. Respectă-i pe ceilalţi”, scrie Washington Post.

Betar mai spune că dependenţa de tehnologie este una dintre cele mai mari schimbări pe care le-a observat în ultima perioadă. Gândindu-se la felul în care decurg întâlnirile în prezent, el spune că dacă ar curta-o pe Annie în 2016, cel mai probabil ar căuta-o pe Google şi i-ar da mesaj sau ar suna-o pentru a o invita la o întâlnire.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved