Mon, Aug 8th, 2016

Dupa ce citesti aceste lucruri nu vei mai folosi buretele de vase de mai multe ori

Potrivit specialistilor de la Consiliul Britanic al Igienei Globale (The British Council Global Hygiene), mai mult de 85% dintre persoane nu spala buretii de bucatarie la temperaturi suficient de mari cat sa omoare microorganismele periculoase.

Asa cum au indicat testele de laborator, pe buretii de vase si pe prosoapele de bucatarie se gasesc de sase ori mai multe microorganisme decat pe clantele usilor sau pe vasul de toaleta, care sunt considerate cel mai mare focar de infectie. Prosoapele de bucatarie ofera un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor, intrucat microorganismele adora umezeala.

In Marea Britanie, specialistii au descoperit ca 90% din buretii de bucatarie folositi au un procent ridicat de organisme microscopice, in timp ce 10% sunt „total inadecvati” uzului casnic datorita riscurilor infectioase pe care le implica.

Aproximativ 7% din buretii de vase contin peste un miliard de organisme microscopice pe metru patrat, dintre care 60% constau in mult-temuta bacterie E. coli, iar 25% dintre ele contin inclusiv microbi Pseudomonas spp., care contamineaza cu predilectie ochii si pielea, putand cauza infectii grave, chiar letale.

Sfaturi pentru o igiena mai buna si o mai mare siguranta de folosire:

•Dupa spalarea vaselor, spala laveta sau prosopul cu apa fierbinte si, la interval de doua zile, cu un detergent antibacterian;

•Inlocuieste buretii de vase la intervale regulate;

•Poti folosi un burete timp mai indelungat daca il fierbi sau il speli in masina de spalat vase la temperaturi de peste 60 de grade;

•La curatarea spatiilor menajere, foloseste servetele antibacteriene in loc de prosoape, mai ales la stergerea suprafetelor pe care ai pregatit preparate din carne.

sursa: www.secretele.com

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved