Efectele consumului de canabis asupra tinerilor de pana in 30 de ani. Riscul de a fi infertili e de doua ori mai mare – gândul
Fri, Jun 6th, 2014

Efectele consumului de canabis asupra tinerilor de pana in 30 de ani. Riscul de a fi infertili e de doua ori mai mare

man-smoking-marijuana

Un nou studiu ii avertizeaza pe barbatii care consuma canabis ca se expun unui risc dublu de a produce sperma anormala si de a fi infertili.

Cercetatorii au descoperit ca nu exista nicio legatura directa intre consumul de alcool si de tigari si sperma produsa de barbati, dar canabisul are un impact puternic, mai ales in cazul tinerilor sub 30 de ani.

“Daca esti un tanar care incearca sa aiba un copil, e de preferat sa renunti la jointuri, chiar daca efectul nu va fi simtit peste noapte”, a spus Allan Pacey de la Universitatea din Sheffield, specialist in fertilitatea masculina.

“Dureaza cel putin 3 luni pana cand efecte asupra productiei de sperma vor fi reale“, mai avertizeaza dr. Pacey.

Efectele mai puternice asupra tinerilor au o legatura directa cu cantitatea mai mare pe care acestia o consuma, cred cercetatorii.

Studiul a mizat pe o analiza realizata pe calculator a spermeni de la 318 barbati aflati in baza de date a 14 clinici de fertilitate din Marea Britanie.

Sursa: stirileprotv.ro, Pro TV

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved