Elixirul tineretii ar putea deveni afacerea secolului – gândul
Wed, Sep 25th, 2013

Elixirul tineretii ar putea deveni afacerea secolului

O bautura creata de NASA pentru a proteja astronautii de efectele nocive ale radiatiilor solare si denumita codificat AS10, ar putea deveni afacerea secolului, daca se confirma ipoteza actuala, conform careia ea are efecte benefice in reducerea ridurilor faciale si altor semne de imbatranire.

Studiile preliminare arata ca efectele acestui preparat se produc foarte rapid, iar ridurile si alte semne specifice imbatranirii incep sa dispara dupa patru luni de tratament, scrie Infoniac.

Bautura este un preparat bazat pe proprietatile vegetalelor perene si se pare ca perenitatea contribuie la regenerarea tesuturilor beneficiare.

NASA nu a facut un secret din structura compozitiei, presa fiind deja informata ca, la baza ei, se afla fructul kupuasu brazilian, fructele de padure acai (o specie de palmier sudamerican), cirese de Barbados, struguri, ceai verde, rodie, plus un complex de vitamine si antioxidanti, care ajuta la protejarea celulelor contra efectelor nocive ale radiatiilor.

Cercetatorii Universitatii din Utah, SUA, au experimentat efectele produsului asupra unui lot de 200 persoane, in majoritate femei, care au consumat zilnic 60 ml din bautura, timp de patru luni.

Comparand fotografiile epidermei celor 200 persoane inainte si dupa experiment, dermatologii cu constatat disparitia unor pete pe epiderma si reducerea ridurilor faciale, in proportie de 17%.

Dr. Aaron Barson, conducatorul echipei de experti care a elaborat studiul, a explicat ca antioxidantii puternici, continuti in substanta bauta, au intervenit diminuand efectele stresului oxidativ, responsabil cu imbatranirea organismului uman.

Bautura intervine pentru eliminarea radicalilor liberi care au produs imbatranirea, dar totodata intervine si pentru prevenirea imbatranirii, indeosebi la nivelul epidermei. Astfel, preparatul ar putea ajunge sa actioneze, in anumite limite, ca un adevarat elixir al tineretii.

Fiind dovedit modul cum AS10 opreste procesul de imbatranire, se pune bineinteles problema in ce masura ar putea fi eficient in prelungirea duratei de viata.

Unele efecte privind acest aspect au fost testate in anul 2011 numai pe cobai de laborator, intrucat asemenea testare se face cu doze marite si impune expunerea subiectilor, la niveluri ridicate de radiatii.

Experimentul, facut pe respecivii cobai, arata ca rata de supravietuire a celor tratati un anumit timp cu AS10 este de 80%, in timp ce rata celor netratati pe aceeasi durata este de numai 30%.

Pentru a se putea trage concluzii valabile la oameni, in vederea omologarii si autorizarii procedeului de prelungire a vietii, mai sunt necesare insa numeroase lucrari de laborator, tot cu cobai.

Pana atunci, sunt dovedite concluziile privind pastrarea tineretii corpului si in primul rand a pielii, ceea ce presupune ca, in scurt timp, elixirul poate fi autorizat pentru comercializare.

Ar fi o mare lovitura pentru o firma de intretinere plastica si cosmetica, daca ar putea cumpara un asemenea brevet, sa-l utilizeze in exclusivitate.

sursa: www.ziare.com 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved