Epilarea facială: Cum să previi iritaţiile – gândul
 
Thu, Sep 12th, 2013

Epilarea facială: Cum să previi iritaţiile

Problemă foarte jenantă pentru femei, părul de pe faţă are astăzi o mulţime de rezolvări. Problema este că aproape toate metodele irită pielea sensibilă a feţei. Iată câteva trucuri care te ajută să previi iritaţiile după epilarea facială.

Chiar dacă este o problemă jenantă pentru noi, femeile, părul de pe faţă poate fi uşor eliminat. Ai de ales între epilarea cu ceară, epilarea cu zahăr, epilarea cu aţă sau cu epilatorul.

Atenţie! Pe faţă NU este indicat să foloseşti aparatul de ras. Firele de păr tăiate cu lama capătă un vârf gros, devenind aspre şi mai vizibile, mai ales dacă eşti brunetă.

Însă orice metodă ai alege, rămâne o problemă: iritaţiile, care sunt mai frecvente pe pielea sensibilă a feţei decât pe picioare sau alte zone epilate. Poţi face mici “bubiţe” asemănătoare cu nişte coşuri sau cu o foliculită, iar uneori firele de păr smulse pot creşte pe sub piele provocând mici infecţii.

Cum previi iritaţiile după epilarea facială

Încearcă aceste trucuri şi vezi care funcţionează în cazul tău.

1. Înainte de epilarea facială, fă un gomaj pentru a elimina celulele moarte, apoi spală tenul cu un gel sau o spumă ca să elimini bacteriile.

2. Dacă foloseşti ceară încearcă benzile cu ceară rece, care irită mai puţin.

3. Foloseşte fiecare bandă de ceară o singură dată, apoi arunc-o.

4. După epilarea facială aplică decâteva ori pe zi, timp de câteva zile, un produs antiinflamator şi antimicrobian. Iată ce poţi încerca

– ulei vegetal de muşeţel, care are proprietăţi antiinflamatoare şi antimicrobiene. Atenţie, este vorba de uleiul vegetal fără miros, nu de cel esenţial, care e foarte iritant.

– o mască de aspirină. Amestecă o aspirină netamponată zdrobită cu puţină apă până se formează o pastă. Foloseşte aceast amestecă drept mască şi lasă-l pe piele timp de 15 minute.

– o cremă pentru iritaţiile de scutec ale bebeluşilor. Se găsesc mai multe mărci la raionul de copii al magazinelor. Important e să conţină oxid de zinc, un ingredient antiseptic.

sursa: www.unica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved