Este bine sa porti sosete cand dormi sau e un obicei daunator sanatatii? – gândul
Sun, Jan 8th, 2017

Este bine sa porti sosete cand dormi sau e un obicei daunator sanatatii?

Obisnuiesti sa porti sosete cand dormi? Parerile sunt impartite atunci cand vine vorba de acest obicei, iar cele mai multe intrebari sunt legate de starea de sanatate. Cele mai multe femei poarta sosete in momentul in care temperaturile sunt mai scazute, iar acest obicei le ajuta sa se incalzeasca mai repede, scrie popsugar.com. 

In cazul in care obisnuiesti sa porti sosete cand dormi, afla ca nu esti singura persoana! Cu toate acestea, unii considera ca acest obicei nu este bun pentru sanatate.

Te intrebi cat de sanatos este sa porti sosete cand dormi? Poate ca sfaturile pe care le-ai primit de la parinti te-au facut sa iti pui unele intrebari, insa specialistii iti dezvaluie adevarul.

Este bine sa porti sosete cand dormi?

Raspunsul este “da”! Potrivit specialistilor, acest obicei nu iti pune in pericol sanatatea. Nu exista reguli de fashion si nici de sanatate care sa mentioneze altceva. Nu esti singura persoana care obisnuieste sa poarte sosete in timp ce doarme, iar motivul este destul de plauzibil pentru toata lumea: somnul este mai linistitor in momentul in care ai o sursa suplimentara de caldura.

De fapt, potrivit specialistilor, acest obicei este recomandat persoanelor care sufera de insomnie. Picioarele si mainile au tendinta sa fie mai reci decat restul corpului, iar sosetele te ajuta sa te incalzesti mai repede. Caldura care se degaja in momentul in care porti sosete ajuta la dilatarea vaselor de sange, iar creierul receptioneaza informatia ca este momentul sa dormi.

Cu alte cuvinte, acest obicei te ajuta sa iti reglezi temperatura corpului, asa ca nu este cazul sa iti faci griji. In cazul in care te-ai incalzit prea mult, poti sa renunti la sosete in momentul in care dormi. Este important confortul termic pe care il ai in momentul in care dormi.

Mai mult decat atat, sosetele te protejeaza impotriva bacteriilor, asa ca ai un motiv in plus sa nu renunti la acest obicei!

sursa: www.andreearaicu.ro, Foto: Guliver

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved