Eşti fumător? Află la ce îţi expui copilul! – gândul
Fri, Sep 27th, 2013

Eşti fumător? Află la ce îţi expui copilul!

Tutunul nu îi face rău doar celui care este activ legat de acest viciu, ci şi celor din jur, dar mai ales copiilor! Copiii expuşi la fumul de ţigară al părinţilor lor riscă să sufere mai târziu din cauza unor probleme grave de sănătate cardiovasculare.

Institutul de cercetare Menzies din Tasmania a cercetat date colectate de un studiu australian şi finlandez care a examinat în urmă cu douăzeci de ani mai mulţi copii, deveniţi în prezent adulţi în jurul a treizeci de ani.

Agerpres scrie că studierea acestor date a arătat că cei expuşi la un tabagism pasiv în timpul copilăriei au mai puţină elasticitate în arterele lor, indicator al unei sănătăţi cardiovasculare mai proaste. Faptul că tabagismul pasiv este nociv a fost dovedit deja, însă este pentru prima dată când un studiu examinează efectele acestuia pe termen lung asupra stării vaselor sanguine, a notat autoarea cercetării Seana Gall.

‘Am examinat elasticitatea vaselor de sânge măsurând capacitatea arterei braţului de a se dilata şi a se contracta’, a explicat ea. ‘Am descoperit că persoanele expuse la tabagism de părinţii lor pe vremea când erau copii au mai puţină elasticitate arterială, un indicator al unei sănătăţi cardiovasculare proaste‘.

sursa: www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved