Există fumuseţea ideală? Cum arată cei mai atrăgători oameni din lume – gândul
Mon, Aug 7th, 2017

Există fumuseţea ideală? Cum arată cei mai atrăgători oameni din lume

Photo & Video Sharing by SmugMug

Un cercetător a realizat pe calculator portretele femeii şi bărbatului perfecţi din punct de vedere fizic. El a folosit trăsături de la mai multe persoane, în urma unui sondaj.

Chiar dacă se spune că frumuseţea este în ochii celui care priveşte, există câteva norme general valabile pentru a stabili dacă un bărbat este atrăgător sau dacă o femeie este frumoasă. În cazul bărbaţilor, de obicei sunt preferaţi cei înalţi şi musculoşi. Femeile trebuie să aibă ochii mari, talia suplă, sânii mari şi buzele pline.

Un cercetător a încercat să afle cum ar arăta cel mai frumos bărbat din lume şi cea mai frumoasă femeie.

Chris Solomon, de la Universitatea Kent, a folosit pentru asta o tehnologie modernă, utilă de obicei pentru a desena chipurile infractorilor, scrie Medical Daily. Cu ajutorul unui program special, el a introdus în calculator trăsăturile facile considerate atrăgătoare de cât mai multe persoane.

În total sunt 100 de trăsături, care aparţin unor actriţe şi actori celebri, de exemplu sprâncenele lui Natalie Portman sau faţa Emmei Stone. Acestea au fost alese de mai mulţi voluntari, care au participat la un sondaj.

În final a rezultat portretul robot al femeii ideale şi la fel a fost conceput şi portretul celui mai frumos bărbat.

Evident, ambele persoane sunt caucaziene, albe, deoarece la studiu au participat numai britanici. În mod cert, spune Solomon, dacă un proiect similar ar fi fost realizat în Africa sau în Asia, portretele ideale ar fi fost diferite, pentru că idealurile de frumuseţe diferă foarte mult. Prin urmare, cercetătorul a obţinut doar un ideal de frumuseţe considerat valabil în Marea Britanie.

sursa: adevarul.ro, foto: www.befoto.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved