Există un tip de relație, predestinat doar celor extrem de curajoși – gândul
 
Fri, Oct 12th, 2018

Există un tip de relație, predestinat doar celor extrem de curajoși

Prin propriul exemplu, în care este propagată exclusiv calmitatea, ea îl deterimină pe partener să îi fie teamă să acționeze spontan și impulsiv.

Ea îl terorizează prin cuvintele “trebuie” și ”nu ai voie”. Îl constrânge să acționeze într-un anumit fel, chiar dacă acest comportament ar contraria esența sa.

În acest context, bărbatul poate rămâne pentru mult timp într-o poziție de pasivitate și rigiditate emoțională. El se va simți slab și vulnerabil și nu va fi capabil să își folosească întregul potențial.

A-i arăta bărbatului compasiune și a-l izola de durere înseamnă a arăta față de el lipsă de respecct și de încredere. El trebuie să fie liber să aibă diverse experinețe, fără ca lui să i se ofere o protecție inutilă.

Când femeia încearcă să îi impună bărbatului unele reguli, ea îl manipulează. Tentativele ei de a controla totul reprezintă o piedică în fața dezvoltării spirituale a bărbatului.

Grija nemăsurată față de partener este doar o mască. În realitate, femeia este cointeresată doar în a-și exercita puterea asupra altei persoane. Adevărata grijă față de iubit îneamnă a-l încuraja când el întâlnește un impas și a-l susține în reușite, ci nu a-i impune bariere.

Pe de altă pare, acest gen de relație poate fi și dezirabilă de un bărbat. O femeie reținută, placidă și în mare parte previzibilă este foarte comodă în calitate de parteneră.

Însă lângă o astfel de femeie, bărbatul își pierde din seva vieții. Devine și el asemui ei.

Acțiunile de presiune în raport cu un bărbat îi afectează calitatea vieții. El își pierde energia și vitalitatea firească.

Femeia căreia îi este  frică de cuțit, îi va interzice bărbatului să plece în război.

O relație funcțională înseamnă libertate și responsabilitate, bariere clar stabilite și dreptul de a spune “nu”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved