Fa-l sa te ceara de nevasta! – gândul
Sun, Nov 17th, 2013

Fa-l sa te ceara de nevasta!

Povestea spune ca o femeie si-a dorit atat de mult ca prietenul ei sa o ceara de nevasta incat a purtat inele cu diamante decupate din hartie pana cand el a inteles mesajul si i-a luat unul rea…

Nu e vorba ca femeile au o nevoie innascuta de a trece prin fata altarului dar, intr-un anumit moment – unul, doi, zece ani – cineva va intreba: incotro se indreapta relatia asta? Daca iti vezi cu adevarat partenerul ca pe viitorul sot, atunci e cazul sa ii dai de inteles ca e timpul sa te ceara de sotie.

Poti sa faci ca Charlotte, in Sex and The City, care i-a spui lui Harry: “Set the date! Set the date!” sau, intr-un mod la fel de direct: “Te iubesc si vreau sa-mi petrec restul vietii cu tine. Suntem pe aceeasi pagina?”

Iata cateva sfaturi din cartea A Little Bit Married: How to Know When It’s Time to Walk Down the Aisle or Out The Door…

Fii directa

Spunandu-i intr-o doara ca iti doresti un tort de ciocolata la nunta, ca nu iti plac deloc diamantele in forma de para sau ca octombrie este luna perfecta pentru casatorie s-ar putea sa nu fie suficient sa priceapa mesajul.

In cartea sa, Why Men Marry Some and Not Others, John Molloy a intervievat 2500 de cupluri cu privire la cererea in casatorie. “Multi barbati au spus ca au iesit cu o fata 3-5 ani si nu i-au propus sa se casatoreasca pentru ca ea nu a adus niciodata in discutie subiectul, sau a facut-o cand era deja prea tarziu”. Dragelor, renuntati sa fiti subtile, sa le dati doar indicii. Barbatii nu le pricep. Trebuie sa o spuneti direct!

Da-i un ultimatum

Dupa 4 ani de cand erau impreuna, Gail a ajuns in punctul de cotitura. Deci i-a spus partenerului ei: “Cere-ma de nevasta pana la nunta prietenului tau din vara asta sau vei ramane singur.” Acesta i-a pus marea intrebare exact 6 luni mai tarziu. Tine minte ca protocolul unui ultimatum spune ca trebuie sa fii pregatita intr-adevar sa pleci daca nu obtii ceea ce vrei.

Da-i de inteles ca vei spune “Da”

Beth, de 29 de ani, i-a dat de inteles partenerului ca e pregatita pentru inelul de logodna. “Dupa doi ani, i-am spus: Alex, vreau sa ma casatoresc cu tine si probabil ca si tu vrei sa te casatoresti cu mine. Deci, hai sa vedem cum putem face lucrul asta sa se intample. Nu mai pot sta in starea asta de incertitudine.” Desi conversatia nu a culminat cu o cerere in casatorie imediata, Alex i-a pus marea intrebare un an mai tarziu.

Stabileste lucrurile de la inceput

Dupa ce a iesit dintr-o relatie de un an, despre care credea ca se indreapta spre casatorie, Diana, in varsta de 29 de ani, a decis ca data viitoare sa aiba o abordare directa. In relatia care a urmat, Diana a fost clara de la inceput: “Am fost intr-o situatie in care m-am simtit timida si speriata de ideea de a aduce viitorul in discutie, dar vreau sa fiu sigura ca suntem pe aceeasi pagina. E ca atunci cand te urci in trenul nepotrivit si ajungi intr-un loc necunoscut, deci vrei sa verifici de doua ori, ca sa fii sigur, ca nu ajungi iarasi acolo.” Tipul careia i-a spus lucrul asta e acum sotul ei.

Ia temperatura

Acest sfat poate ca nu-ti va pune inelul pe deget imediat, dar ar putea, in cele din urma, duce relatia mai aproape de realitatea casatoriei. Neil Chethik, autor al VoiceMale si expert in psihologia masculina sugereaza sa ii pui intrebari orientate spre actiune, cum ar fi: “Ce ti-ar placea sa faci ca sa duci relatia noastra mai departe?” in loc sa pui intrebari vagi, cum ar fi: “Ce parere ai despre relatia noastra si viitorul ei?”

Ai putea aborda situatia si ca in sala de judecata. Daca partenerul tau nu este sigur ca sa va casatoriti e ceea ce isi doreste, arata-i probele: barbatii casatoriti sunt mai sanatosi, veniturile lor cresc si au parte de mai mult sex. Cine poate sa se opuna in asemenea conditii?

sursa:www.intrefete.ro cu referință la iVillage.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved