Fabio Capello îi ţine în şah pe ruşi. Demiterea italianului costă 30 de milioane de euro. Clauza interesantă pe care şi-a trecut-o în contract – gândul
Thu, Jun 18th, 2015

Fabio Capello îi ţine în şah pe ruşi. Demiterea italianului costă 30 de milioane de euro. Clauza interesantă pe care şi-a trecut-o în contract

fabio-capello

Demiterea lui Fabio Capello (68 de ani) i-ar costa pe ruşi aproximativ 30 de milioane de euro, susţine preşedintele lui ŢSKA Moscova. Selecţionerul Rusiei nu mai este dorit după eşecul cu 1-0 în faţa Austriei, în preliminariile EURO 2016.

Fabio Capello nu mai este dorit pe banca tehnică a Rusiei, dar oficialii federaţiei sunt prinşi cu mâinile la spate. Italianul şi-a trecut în contract o clauză care le dă mai bătăi de cap ruşilor. Aceştia au avut încredere în calităţile lui Capello şi nu s-au gândit că vor ajunge în situaţia de a-l demite. Drept urmare, au fost de acord cu doleanţele fostului antrenor al lui Real Madrid.

Naţionala Rusiei arată însă tot mai rău, în contextul în care se doreşte un traseu foarte bun la Cupa Mondială, pe care ruşii o vor găzdui în 2018. Obiectivul lui Capello este să construiască o naţională competitivă pentru CM 2018, dar în acelaşi timp, să nu rateze EURO 2016. Ruşii s-au lămurit însă că merg pe drumul greşit şi oficialii federaţiei de fotbal au discutat despre demitere. Principala barieră o reprezintă clauzele din contractele lui Capello, despre care Yevgeny Giner – preşedintele lui ŢSKA Moscova – susţine că sunt mai drastice decât se credea.

“Ni s-a spus că trebuie să-i plătim 20 de milioane de euro lui Capello dacă va fi demis. Dar asta e o greşeală. Am văzut acest contract şi toată ţara a făcut-o. Scrie că imediat ce contractul lui Capello va fi terminat, acesta nu va mai avea domiciliul fiscal în Rusia. Drept urmare, trebuie să plătim 11 milioane de euro taxe în Italia”, a declarat  Yevgeny Giner pentru TASS.ru.

Naţionala Rusiei se află pe locul 3 în grupa G, în preliminariile EURO 2016. După primele şase etape, ruşii au 8 puncte, cu 4 mai puţine decât locul secund Suedia şi cu 8 mai puţine decât liderul Austria. Cel mai probabil, ruşii vor juca baraj pentru calificarea la EURO 2016.

sursa: www.prosport.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved