Fantezia partenerului de cuplu nu te excita? Ce poti face! – gândul
Wed, Dec 6th, 2017

Fantezia partenerului de cuplu nu te excita? Ce poti face!

Fantezia partenerului de cuplu nu te excita? Ba dimpotriva! Cum poti gestiona o astfel de situatie in cuplu si cum poti avea o viata sexuala buna, descoperi mai jos, in recomandarile specialistilor Mind Body Green.

Specialistii in dezvoltare personala si in relatii de cuplu citati de Mind Body Green te ajuta sa ai o relatie de cuplu sanatoasa, vorbind despre un subiect inca tabu: fanteziile erotice.

Fantezia partenerului de cuplu poate sa nu functioneze si la tine. Daca pe el il excita nu inseamna ca si tu vei avea aceleasi preferinte.

Sa spunem ca ai vrut sa stii ce fantezii erotice are iubitul tau. Ati discutat si ai aflat ca fantezia partenerului de cuplu nu te excita deloc. Ti s- parut inadecvata, plictisitoare sau poate chiar te-a dezgustat. Descopera ce trebuie sa discutati pentru ca sexulitatea voastra si viata voastra in doi sa nu aiba de suferit.

Daca iubitul nu te excita cu fanteziile sale, daca o fantezie sexuala a partenerului te-a speriat, afla ca puteti avea in continuare o viata sexuala buna si o relatie de cuplu sanatoasa, daca stiti cum sa comunicati.

Ce sa faci daca fantezia partenerului de cuplu nu este pe placul tau

  • Tine minte ca fantezie nu inseamna realitate

Fantezia este joaca. Nu este realitate. Este insa, conform psihologilor, metoda prin care noi, oamenii, trecem peste obstacole sau interdictii ale vietii, in imaginatia noastra.

Prin fantezii erotice exprimam atat problema, cat si gasim solutia. Si mai facem ceva: ne eliberam de orice ingradire sociala sau familiala.

  • Daca fantezia partenerului de cuplu te-a speriat, nu il face sa se simta rusinat

Daca ati discutat despre ce fantezii erotice are iubitul si daca el a fost sincer, ai face bine sa nu il judeci sau sa il iei in ras.

Pana la urma, fanteziile sunt intime, sunt profunde. Daca el a avut incredere sa iti impartaseasca un gand secret, nu iti exprima trairile prea direct. Mai ales daca fantezia partenerului de cuplu iti repugna sau nu te excita deloc!

Chiar daca esti dezgustata de ceea ce gandeste el, pentru o relatie de cuplu sanatoasa si pentru a va pastra viata sexuala buna, ai grija sa explici cu tact cum stau lucrurile, astfel il vei face sa se simta rusinat, vinovat.

Daca iubitul iti spune ce il excita, nu il bloca. Nu bloca conversatia. Este ca si cum i-ai spune ca il asculti, insa numai daca iti convine tie. Aceasta dinamica de putere in cuplu anuleaza orice forma de sexualitate.

  • Pastreaza-ti curiozitatea pentru o viata sexuala buna si o relatie de cuplu sanatoasa

Daca ati discutat de fanteziile voastre erotice, insa nu iti surade ce isi imagineaza el, specialistii te incurajeaza sa ramai curioasa.

Ca sa iti pastrezi viata sexuala buna si in loc sa te ingrijorezi in legatura cu fanteziile erotice ale celuilalt, specialistii te sfatuiesc sa ramai curioasa, sa iti intrebi parteneriul de ce il atrage un anume scenariu, de exemplu. Scopul? Sa iti dati seama cine este langa tine, cum gandeste si, nu in ultimul rand, sa iti accepti partenerul asa cum este.

  • Incearca cateva fantezii erotice ale iubitului

Psihoterapeutii si sexologii citati de Mind Body Green sustin ca varianta optima daca iubitul nu te excita sau daca ati ajuns la monotonie e sa discutati amandoi deschis despre ce fantezii erotice aveti.

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved