Femeiele care nu vor sa ramana insarcinata TREBUIE sa stie asta! – gândul
Tue, Jan 21st, 2014

Femeiele care nu vor sa ramana insarcinata TREBUIE sa stie asta!

O companie farmaceutica a anuntat ca pilula de a doua zi s-ar putea dovedi ineficienta in anumite situatii. Cercetatorii avertizeaza si asupra altor efecte secundare ale pilulelor contraceptive.

Femeile a caror greutate depaseste 75 de kilograme ar trebui sa evite folosirea pilulei de a doua zi. Cercetatorii atrag atentia ca in asemenea circumstante, pastila s-ar putea dovedi ineficienta, facand posibila aparitia unei sarcini nedorite.

O companie farmaceutica care are pe piata astfel de produse contraceptive si-a avertizat pacientele sa nu foloseasca pilula de a doua zi daca depasesc greutatea de mai sus. Pilula de a doua zi contine levonogestrel, un hormon sintetic care blocheaza ovarele sa elibereze ovulul timp de 72 de ore de la ultima partida de sex neprotejat. Suficient ca spermatozoizii sa moara in aceasta perioada.

Insa testele au aratat ca in cazul pacientelor care depasesc o anumita greutate, eficacitatea pilulei de a doua zi scade, substanta impiedicand pentru mai putin timp ovarele sa elibereze ovulul. In aceasta situatie, este posibil sa apara o sarcina nedorita.

sursa: www.kanald.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved