Femeilor cu vîrste între 40 si 50 de ani le e frică de oglindă – gândul
Wed, Oct 16th, 2013

Femeilor cu vîrste între 40 si 50 de ani le e frică de oglindă

Un nou studiu a relevat faptul că femeile de vârstă mijlocie sunt de patru ori mai nefericite decât adolescentele atunci când se privesc în oglindă.

Studiul, realizat online de Opinion Matters în ianuarie 2011 şi la care au participat 1246 de femei, a descoperit că peste 90% dintre femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani sunt atât de nemulţumite de felul în care arată, încât suferă de ceea ce experţii au numit “sindromul vârstei mijlocii împotriva oglinzii”.

Doar 9% dintre femeile de peste 50 de ani sunt mândre de ceea ce văd în oglindă, în comparaţie cu 42% dintre fetele cu vârste între 16-19 ani care sunt fericite cu ceea ce văd în oglindă şi 43% dintre femeile cu vârste între 20 şi 30 de ani.

Modificările cauzate de vârstă, combinate cu un tineret obsedat de industria modei au dus la o scădere dramatică a încrederii femeilor în corpul lor pe măsură ce îmbătrânesc.

sursa: www.sexgen.ro 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved