Fenomen bizar în Peru. Peste 900 de femei, dispărute pe timpul izolării cauzate de pandemie – gândul
Wed, Jul 29th, 2020

Fenomen bizar în Peru. Peste 900 de femei, dispărute pe timpul izolării cauzate de pandemie

Peste 900 de femei, dintre care 70% minore, au dispărut în Peru în timpul celor trei luni şi jumătate de izolare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni avocatul poporului.

Înainte de izolare, se înregistrau în medie cinci dispariţii pe zi, dar acest număr a crescut la opt în această perioadă, potrivit Agerpres.

″În perioada 16 martie – 30 iunie, 915 femei au fost date dispărute în Peru”, a declarat pentru AFP Eliana Revollar, responsabilă pentru drepturile femeilor.

“Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele″, a declarat pentru postul de radio RPP avocatul poporului, Walter Gutiérrez.

″Cazurile de fetiţe şi adolescente reprezintă 70% din totalul femeilor dispărute’’, a adăugat el.

Cu toate că unele au reapărut ulterior, din cauza lipsei unui registru naţional de poliţie nu se ştie încă numărul celor date dispărute.

″Există o reţinere din partea poliţiei în anchetarea acestor cazuri. Solicităm crearea registrului naţional al persoanelor dispărute″⁣, a menţionat Eliana Revollar.

În 2019, au avut loc 166 de cazuri de feminicid în Peru, a zecea parte dintre acestea fiind catalogată iniţial ca dispariţie.

Peru este a doua ţară din regiune cu cele mai multe cazuri de coronavirus (peste 384.000), după Brazilia, şi a treia la numărul de decese (peste 18.000), după SUA şi Mexic.

Sursa: Agerpres stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved