Fetița de 2 ani, din Suceava, a murit de foame. Singurul aliment cu care a fost hrănită – gândul
 
Fri, Nov 30th, 2018

Fetița de 2 ani, din Suceava, a murit de foame. Singurul aliment cu care a fost hrănită

Primele investigații făcute după moartea unei fetițe de nici 2 ani, din județul Suceava, duc la o concluzie revoltătoare: copilul a murit de foame, fiind hrănit doar cu lapte de vacă și ceai.

Daria, fetița de 1 an și 10 luni, locuia la bunica sa din satul Horodniceni, lângă Fălticeni, mama sa fiind plecată la muncă în străinătate, iar tatăl locuind într-o localitate vecină. În seara de 26 noiembrie, Daria a murit la Secția de Pediatrie a Spitalului municipiului Fălticeni. Bunica sunase cu câteva ore înainte la 112 și a anunțat că fetița se simte rău, relatează ziardesuceava.ro.

Fetița a fost internată cu diagnosticul de „insuficiență respiratorie acută, anemie severă și nu a mai putut fi salvată.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Din anchetă a rezultat că Daria a fost lăsată în grija tatălui de către mama sa, care a plecat la muncă în străinătate.

Bărbatul mai are doi copii, în vârstă de 3 și 6 ani, cu mama Dariei, dar și o fată de 13 ani cu sora femeii. Asistenții sociali de la primărie nu s-au interesat soarta minorilor lăsați în grija tatălui.

Ptrivit sursei citate, Daria era hrănită doar cu lapte de vacă și ceai.

Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Suceava au deschis o anchetă.

Daria nu era înscrisă la medic de familie și nici nu apărea în evidențele DGASPC. Părinții ei vor fi probabil trași la răspundere.

Sursa: Pro TV stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved