Fotoepilarea definitiva: intre beneficii si riscuri. Un specialist explica! – gândul
Mon, Jul 17th, 2017

Fotoepilarea definitiva: intre beneficii si riscuri. Un specialist explica!

Daca iti doresti o piele fina timp indelungat, probabil ca vrei sa stii cat mai multe legate de fotoepilarea definitiva. Am intrebat-o pe Silva Berceanu, cosmetician GETT’S Salons, ce presupune o astfel de procedura, cum trebuie sa te pregatesti pentru ea, dar si care sunt posibilele efecte adverse.

Epilarea prin lumina terapeutica sau fotoepilarea definitiva cuprinde atat epilarea cu laser, cat si epilarea IPL (Intense Pulsed Light). In majoritatea saloanelor de la noi, este disponibila tehnologia IPL, care utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda. Fotoepilarea definitiva poate fi facuta pe tot corpul si nu este la fel de dureroasa ca sedintele de epilare pe baza de ceara, insa procedeul poate fi neplacut in zonele mai sensibile, cum ar fi zona axilei si in partea inghinala.

De obicei, persoanele care au un rezultat mult mai rapid vizibil in cadrul sedintelor de epilare definitiva sunt cele care au pielea alba si firul de par cat mai inchis. Asta deoarece lumina intens pulsata detecteaza mai rapid radacina firului de par si o neutralizeaza.

Potrivit specialistului, este important ca inainte de a incepe procesul de epilare definitiva sa nu te expui la soare sau solar timp de 14 zile, pentru a evita decolorarea pielii. De asemenea, este obligatoriu sa folosesti aparatul de ras pe zonele pe care se face fotoepilarea definitiva.

Fotoepilarea definitiva nu se face vara

„In general, se recomanda minimum sase sedinte, in special in zona barbiei si mustatii, unde firele de par sunt mult mai subtiri si deschise decat pe restul corpului. Sedintele de epilare definitive sunt recomandate in perioada mai rece a anului, in niciun caz vara, deoarece trebuie evitata expunerea la soare si la solar“, spune specialistul.

Este foarte important sa stii ca fotoepilarea definitiva nu este chiar… definitiva. In functie de zona tratata, epilarea poate atinge un procent mai mic sau mai mare, in functie de stadiul cresterii firelor de par atunci cand ai efectuat procedurile. Prin urmare, e posibil sa mai ai nevoie de sedinte de intretinere, care difera in functie de tipul firelor de par. De obicei, este vorba de doua sedinte, de doua ori pe an.

La ce intervale de timp trebuie sa aiba loc sedintele

Sedintele de epilare definitiva se fac la un interval de patru-sase saptamani, indiferent despre ce zona este vorba. „Dupa sedintele de epilare definitiva, trebuie sa avem grija sa nu ne expunem la soare sau solar timp de 10 zile. Reactiile adverse imediat dupa procedura pot fi mici inrosiri ale pielii, usturimi si piscaturi, care insa se calmeaza la putin timp dupa fotoepilarea definitiva“, explica Silva Berceanu.

sursa: www.andreearaicu.ro Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved