Fotografie emoționantă. Justin Trudeau cu fiica sa de Ziua Internațională a Fetelor – gândul
 
Sat, Oct 13th, 2018

Fotografie emoționantă. Justin Trudeau cu fiica sa de Ziua Internațională a Fetelor

Trudeau a publicat o imagine cu fetița lui, Ella-Grace Margaret Trudeau, care îi ocupă scaunul din biroul de premier, cu picioare pe biroul acestuia, în timp ce el stă în picioare, lângă ea.

O Zi Internațională a Fetelor fericită!”, a scris premierul în descriere.

Totodată, premierul canadian a transmis și în comunicat în contextul acestei zile.

În acestă zi internațională a fetelor, sărbători fetele din întreaga lume: vocile, puterea și viitorul lor. De asemenea, ne uităm la provocările cu care ne cpnfruntăm și ne continuăm activitaea, astfel încât toate fetele să poată prospera.

În Canada și în întreaga lume, fetele transformă comunitățile și modelează societățile în bine. Fetele ne arată că, atunci când au sprijinul și oportunitățile de a-și realiza întregul potențial, pot schimba lumea. Cu toate acestea, chiar și în 2018, fetele se confruntă cu niveluri mai ridicate de violență, sărăcie și discriminare, precum și alte bariere sistemice care le împiedică să reușească. Este timpul ca acest lucru să se schimbe. Activiștii de pe frontul acestei lupte sunt fetele în sine. Ei cer ca drepturile lor să fie respectate și vocea lor să fie ascultată.

Tema Organizației Națiunilor Unite pentru ediția din 2018 cu ocazia acestei zile este: ”Cu ea – Încurajarea educației și a calificării profesionale a fetelor ne amintește că, atunci când fetele au șansa de a reuși, întreaga societate beneficiază”. Trebuie să creăm noi oportunități de învățare pentru fete, astfel încât acestea să poată avea succes pe piața de muncă de astăzi și să fie pregătite pentru locurile de muncă și provocările de mâine.

Toți tinerii ar trebui să aibă acces la o educație de calitate și la formarea competențelor moderne. Canada contribuie la mobilizarea comunității internaționale pentru a avansa acest obiectiv. La summitul G7, la începutul acestui an, Canada și partenerii săi au anunțat o investiție istorică de aproape 3,8 miliarde de dolari, cea mai mare de acest gen, de a oferi o educație de calitate pentru femei și fete într-o situație de criză sau conflict. Luna trecută, Canada a continuat acest moment la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Am contribuit cu încă 527 milioane de dolari pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să se asigure că toți copiii au acces la educația și formarea de care au nevoie pentru a reuși.

În Canada, femeile de pe piața forței de muncă au contribuit semnificativ la creșterea economică din ultimele decenii. Trebuie să facem mai mult pentru a crește accesul fetelor la servicii și rețele de carieră și de mentorat, care le vor ajuta să treacă de la școală la locul de muncă. Guvernul Canadei își extinde programele de instruire și educație pentru femei și fete în știință, tehnologie, inginerie și matematică. Ajutăm, de asemenea, fetele să-și desfășoare cariera în meserii calificate prin intermediul noilor cursuri de ucenicie pentru femei. Aceste măsuri vor contribui la reducerea diferențelor de gen și la construirea unui viitor mai prosper pentru toți canadieni.

Ziua internațională a fetelor are loc în timpul lunii istoriei femeilor, amintindu-ne că fetele continuă să-și pună amprenta și să schimbe lumea. Ține de noi toți să le învățăm pe fete să devină ceea ce aspiră să devină și să sărbătorim fetele care lucrează acum pentru a ne îmbunătăți comunitățile. Împreună, le putem asigura libertatea și sprijinul de care au nevoie pentru a ne transforma lumea și pentru a-și continua visul”, a transmis premierul Canadei într-un comunicat cu ocazia acestei zile.

Sursa: StirilePROTV stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved