Fotografii “înainte şi după” mastectomie, interzise de Facebook. Explicaţia este incredibilă – gândul
Mon, Jan 20th, 2014

Fotografii “înainte şi după” mastectomie, interzise de Facebook. Explicaţia este incredibilă

untitled-1-3037375

O femeie diagnosticată cu cancer la sân este în război cu Facebook-ul, după ce compania i-a interzis un set de fotografii în care apărea înainte şi după mastectomie, scrie Mirror.

Mamă a doi copii, Tracy Morris, în vârstă de 46 de ani, s-a lupta cu cancerul la sân o lungă perioadă, ea fiind nevoită să-şi taie sânul stâng în 2011, iar cel drept în 2013. “A fost traumatizant pentru mine să-mi pierd şi al doilea sân. M-a făcut să realizez cât de drastic este cancerul. Aşa că am hotărât să avertizez şi alte femei, să le conving să meargă la doctor înainte de a fi prea târziu“, a povestit Tracy.

Aşa că a postat pe contul personal de Facebook câteva fotografii în care apărea în perioada când încă avea sâni, purtând un sutien, dar şi după operaţia de mastectomie, fotografii realizate, de altfel, cu bun gust. Cu toate acestea, Facebook a decis să le interzică, explicând că au conţinut pornografic, ceea ce încalcă standardele reţelei de socializare.

“Am fost şocată. În fotografiile respective nu apare niciun sân – asta pentru că eu nu am niciunul. Aşa că e că nu e nicio diferenţă faţă de o fotografii cu un bărbat la bustul gol. Sunt dezgustată de Facebook. Dacă o femeie merge la control după ce-mi vede foptografiile, ar putea să salveze o viaţă. Cum poate fi acest lucru jignitor pentru cineva?”, a comentat femeia.

Un purtător de cuvânt al reţelei de socializare a explicat că o bună perioadă de vreme a permis ca fotografii post-mastectomie să fie postate, însă acum le interzic doar pe acelea care au fost sesizate sau care sperie utilizatorii.

După ce cotidianul citat a telefonat la Facebook, Tracy Morris a putut să-şi posteze din nou fotografiile, acum fiind vizibile pentru toată lumea.

sursa: www.gandul.info

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved