Fumatul şi pastila contraceptivă, o combinație mortală – gândul
Mon, Nov 25th, 2013

Fumatul şi pastila contraceptivă, o combinație mortală

Deși este foarte bine cunoscut faptul că pastilele anticoncepționale și fumatul sunt două lucruri incompatibile în cazul femeielor trecute de vârsta de 35 de ani, sunt multe cele care nu țin cont de asta. Specialiștii avertizează că aceasta combinație poate fi mortală.

Numărul de infarcturi la femeile sub 50 de ani a crescut de la 3,7% în 1995 la 11,6% în 2011, iar creșterea este cauzată în principal de emestecul de ţigări şi pastile contraceptive.

‘Sunt cunoscute contraindicaţiile la femeile de peste 35 de ani, cum ar fi fumatul, şi de aceea nu prescriem pastile estroprogestative în acest caz’, spune dr Adeline Quach, citat[ de Agerpres.

Cele care nu pot renunța la fumat pot opta pentru alte metode contraceptive:”Inelul vaginal sau plasturele contraceptiv nu sunt recomandate pentru că şi ele răspândesc estrogeni”, spune doctoriţa care recomandă mijloacele de contracepţie progestative prezervativele.

sursa: www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved