Hugh Hefner, investigat de FBI în anii 50 pentru indecența revistelor Playboy. Dosarul, făcut public – gândul
Sun, Jun 16th, 2019

Hugh Hefner, investigat de FBI în anii 50 pentru indecența revistelor Playboy. Dosarul, făcut public

Hugh Hefner a revoluționat industria revistelor pentru adulți la începutul anilor ’50. Din cauza „excesului” de nuditate din publicația care a făcut istorie, „tăticul Playboy” a ajuns în vizorul FBI.

Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, a murit la 27 septembrie 2017, după o viață dedicată divertismentului. La 91 de ani, cel poreclit „tăticul Playboy” încă mai petrecea în stil mare la reședința sa luxoasă, cu femei mult mai tinere decât el, multă șampanie și băi în piscină.

La aproape doi ani de la moartea sa, FBI a făcut public dosarul de „urmărire” întocmit pe numele acestuia, ca urmare a plângerilor înregistrate în legătură cu „indecența” revistelor Playboy.

Conform documentelor publicate de agenția americană, agenții FBI au descins la reședința acestuia din Chicago, unde au descoperit mijloacele folosite la realizarea revistei care a șocat opinia publică americană.

„Investigația a scos la iveală că Hugh H. Hefner, cu domiciliul la adresa East Ohio Street nr. 232, Chicago, și Edward Zukor Oppam, născut la data de 16.01.1913, asociați apropiați, realizează fotografii nud cu tinere modele care cred că pozele lor vor ajunge în revista Playboy sau vor fi folosite în modeling. Hefner este editorul și publisherul revistei Playboy, iar Oppam este un fotograf profesionist (…) Oppam s-a întors de curând la Chicago și e un fotograf freelancer aici”, se arată în documentul întocmit de FBI în martie 1958.

Hugh Hefner, denunțat la FBI

Dosarul întocmit de FBI arată că agenții americani au strâns nenumărate denunțuri formulate pe numele fondatorului Playboy. Într-un astfel de document, datat 28 martie 1958, o persoană a cărei identitate nu a fost făcută publică s-a plâns că Hefner organizează des petreceri zgomotoase la ore târzii din noapte.

În același an, în iunie, anchetatorii FBI prezentau un raport din care reiese că nu au identificat încălcări ale legilor în vigoare în ceea ce privește pornografia. Însă, FBI a continuat să-l țină în colimator pe Hefner.

Hugh Hefner arestat pentru fotografii indecente

Fondatorul Playboy a avut necazuri serioase din cauza numărului din iunie 1963 al revistei, care a găzduit câteva fotografii incendiare cu actrița Jayne Mansfield. Poliția a emis un mandat de arestare pe numele lui Hugh Hefner, pentru distribuirea de materiale cu caracter obscen.

Un proces a fost deschis la Chicago în 30 octombrie 1963. Acesta s-a terminat la 7 decembrie același an cu achitarea lui Hugh Hefner.

„Spre informarea Biroului, membrii juriului din cazul Hefner l-au informat pe judecător de faptul că nu au putut ajunge la un verdict. Totuși, au votat, 7-5, pentru achitare. În lipsa unui verdict, judecătorul a permis juriului să se retragă”, se arată în alt document al FBI.

Toate documentele făcute publice de agenția americană pot fi consultate AICI.

sursa www.protv.ro Fotografii: Getty Images

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved