I s-au mai dat 8 săptămâni de viaţă. Cum a SFIDAT un tată un diagnostic crunt şi ce l-a SALVAT – gândul
Fri, Sep 20th, 2013

I s-au mai dat 8 săptămâni de viaţă. Cum a SFIDAT un tată un diagnostic crunt şi ce l-a SALVAT

Tatăl a trei copii, britanicul Michael Barsby, a fost uluit să descopere, la întoarcerea dintr-o vacanţă activă pe munte, că medicii l-au diagnosticat cu cancer pancreatic şi i-au spus că mai are doar 8 săptămâni de viaţă.

Bărbatul de 42 de ani, de profesie medic generalist şi susţinător al unei vieţi sănătoase, a fost uluit să afle că are doar 3,6 la sută şanse de supravieţuire.

Michael Barsby a încercat să descopere de ce medicii britanici consideră că operaţia care l-ar fi putut salva e prea riscantă şi a ales să încerce să îşi prelungească viaţa alegând să se trateze în Germania, scrie Daily Mail şi suportând toate costurile.

Medicii germani l-au supus unui tratament cu chimioterapie, după care şansele de supravieţuire în urma operaţiei i-au crescut la 50 la sută. El a fost supus intervenţiei chirurgicale prin care i-a fost înlăturat pancreasul bolnav, splina, vezica urinară şi o parte din stomac. Astăzi, 11 luni mai târziu, el a scăpat de cancer, cu toate că e dependent de medicamente pentru digestie şi este diabetic în urma operaţiei.

Bărbatul e decis să strângă cât mai mulţi bani pentru cercetările care se fac pentru cancerul pancreatic, care are cele mai slabe şanse de supravieţuire, dintre toate tipurile de cancer.

A fost un şoc teribil să fiu diagnosticat, mai ales pentru că duc o viaţă sănătoasă, mă simţeam bine şi tocmai mă întorsesem dintr-o vacanţă pe munte. Nu mă simţeam rău fizic, dar vestea că am un cancer inoperabil a fost devastatoare, dar nu am putut renunţa aşa uşor”, a explicat Michael Barsby.

sursa: www.realitatea.net

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved