Imaginea care a emotionat credinciosii. Papa a alinat un alt barbat desfigurat – gândul
Thu, Nov 21st, 2013

Imaginea care a emotionat credinciosii. Papa a alinat un alt barbat desfigurat

La doua saptamani dupa ce Papa Francisc a fost apreciat pentru pentru un gest emotionant imbratisand un barbat lovit de o boala teribila, compasiunea sa a adus alinare altui barbat desfigurat.

Actiunile sale i-au miscat pe multi credinciosi si au revitalizat Biserica Catolica. Pentru Papa Francisc, consolarea unui alt barbat suferind a fost doar un simplu act de compasiune.

Intr-o scena surprinzator de similara cu intalnirea sa cu barbatul desfigurat, Vinicio Riva, Pontiful a oferit ieri consolare pentru un barbat ramas fara chip. Mai intai a vorbit cu el, apoi l-a imbratisat si l-a binecuvantat.

Identitatea barbatului nu este cunoscuta si nici detaliile despre ce anume i-a produs desfigurarea, scrie Daily Mail.

Papa Francisc, pe numele sau Jorge Bergoglio, a preluat functia in urma cu opt luni, insa stilul sau nonconformist a avut un impact major asupra credinciosilor catolici.

A facut apeluri personale pentru a atrage credinciosii, a invitat persoanele fara adapost sa ia masa in piata Sf. Petru si a spalat picioarele unor tineri delincventi.

Intalnirea sa cu Vinicio Riva, barbatul acoperit de tumori provocate de neurofibromatoza, o boala incurabila, i-a miscat pe multi pana la lacrimi.

Papa, prezent in Piata Sf. Petru pentru audientele sale obisnuite, acum doua saptamani, a pus mainile pe italianul de 53 de ani, l-a sarutat, l-a imbratisat si s-a rugat impreuna cu el.

Intr-o declaratie data presei, Riva a spus ca imbratisarea a fost “ca in paradis” si ca “nu s-a gandit daca sa ma imbratiseze sau nu. Nu sunt contagios, dar nu stia asta. Pur si simplu a facut-o. M-a mangaiat pe fata si am simtit doar dragostea.”

La inceputul anului, Papa a transmis pe Twitter ca “Papa trebuie sa-i serveasca pe toti, mai ales pe cei saraci, slabi si vulnerabili.”

Efectul actiunilor sale, denumit “Efectul Papei Francisc”, a dus la o crestere cu 20% a increderii in Biserca Catolica.

sursa: stirileprotv.ro, Daily Mail

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved