Înalt oficial de la Vatican: 100.000 de creştini mor anual pentru credinţa lor – gândul
Thu, May 30th, 2013

Înalt oficial de la Vatican: 100.000 de creştini mor anual pentru credinţa lor

100.000 de creştini mor anual pentru credinţa lor

Circa 100.000 de creştini sunt ucişi în fiecare an, în întreaga lume, din cauza credinţei lor, susţine monseniorul Silvano Maria Tomasi, un oficial de rang înalt al Vaticanului, citat de Daily Mail.

Monseniorul Silvano Maria Tomasi a declarat marţi, la Radio Vatican, că în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia se înregistrează cele mai multe decese din cauza credinţei. Potrivit acestuia, aceste cifre sunt “şocante” şi “incredibile”.

Tomasi a declarat, totodată, că în unele părţi ale lumii, creştinii au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele, le-au fost distruse bisericile şi au fost adesea supuşi violurilor, răpirilor şi discriminării. Monseniorul a făcut referire în special la răpirea a doi episcopi ortodocşi lângă Alep, în Siria, luna trecută.

Libertatea religioasă este asaltată de “sectarism, intoleranţă, terorism şi legi de excludere”, a mai spus el, în timp ce, de asemenea, a arătat şi excepţiile, cum ar fi Bangladesh, unde aceste drepturi sunt protejate.

De asemenea, o altă figură importantă a Vaticanului, secretarul Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, Mario Toso, a declarat recent că discriminarea împotriva creştinilor “ar trebui să fie contracarată în acelaşi mod ca antisemitismul şi islamofobia”.

Remarcile celor doi înalţi prelaţi au fost făcute în contextul în care Iranul a decis recent să închidă cea mai mare biserică penticostală din ţară, la o săptămână după ce unul dintre pastorii săi a fost arestat chiar în timpul serviciului religios.

sursa: www.gandul.info

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved