Istorie inedita: Sfaturi despre sex din epoca victoriana. Nu mai sunt de actualitate, dar e interesant sa le cunosti! – gândul
Thu, May 18th, 2017

Istorie inedita: Sfaturi despre sex din epoca victoriana. Nu mai sunt de actualitate, dar e interesant sa le cunosti!

Putin ciudate, mai mult amuzante, dar si foarte interesante. Citeste aceste sfaturi despre sex din epoca victoriana. Ce-i drept, nu prea te ajuta in zilele noastre, dar e bine sa le stii, pentru cultura ta generala!

Dansul si calaria, metode contraceptive

Chiar medicii din epoca victoriana considerau ca daca femeia danseaza cateva minute dupa ce a facut sex, poate preveni sarcina. O alta metoda contraceptiva era ca femeia sa mearga la echitiatie, chiar a doua zi dupa actul sexual. Evident ca nu erau eficiente. Bine ca s-au schimbat vremurile si acum avem metode contraceptive sigure precum steriletul, prezervativul sau pilulele anticonceptionale.

Masturbarea era vazuta ca o practica ce provoaca nebunie

In epoca victoriana se considera ca autosatisfacerea opreste buna functionarea creierului, duce la nebunie si imbolnaveste si alte organe. Tinerii erau sfatuiti sa nu se masturbeze si pentru ca nu vor mai reusi sa isi indeplineasca datoriile conjugale.

Flirt, sex si boli

Se pare ca, in epoca victoriana, faptul ca barbatii isi potoleau pofta de sex la bordel era vina… femeilor. Ele erau sfatuite sa nu ii atate sau sa flirteze cu barbatii caci le-ar fi trezit dorinta sexuala si ar fi apelat la prostituate, care purtau boli.

Nu e bine sa faci prea mult sex

Evident, doar sub taina casniciei. Dar nici prea atunci nu puteai exagera cu dorinta sexuala. Sotiile erau sfatuite sa inventeze boli, sa gaseasca pretexte, sa isi cicaleasca si sa isi critice sotul, astfel incat sa ii alunge poftele trupesti. Mai mult, actul sexual trebuia sa se desfasoare doar in intuneric.

Directia vantului influenteaza personalitatea copilului

Se spunea ca, daca esti atent atunci cand concepi un copil, la cum este vremea, ii poti influenta caracterul. Se considera ca atunci cand vantul batea dinspre nord, copiii se nasteau mai puternici.

Aceste preconceptii legate de sex erau foarte populare acum 200 de ani. Bine ca vremea lor a trecut si acum avem mai multe cunostinte despre masurile de siguranta din timpul actului sexual.

Sursa teotrandafir.com foto: Shutterstock

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved