Iti faci griji pentru viata sexuala: una dintre cele mai mari frici in cuplu – gândul
Fri, Jan 12th, 2018

Iti faci griji pentru viata sexuala: una dintre cele mai mari frici in cuplu

Iti faci griji pentru viata sexuala? Anxietatea sexuala in cuplu te poate afecta si pe tine sau pe partenerul tau. Specialistii sustin ca una dintre cele mai mari frici in cuplu legata de activitatea sexuala sau de performanta sexuala este total normala!

Specialistii Business Insider au stat de vorba cu expertii in relatii, consilierii si psihologii sexologi sau pe probleme de cuplu. Afla ca, daca si tu iti faci griji pentru viata sexuala, nu esti singura!

Multe cupluri merg la terapie de cuplu din cauza uneia dintre cele mai mari frici in cuplu: declinul sexualitatii sau lipsa pasiunii, dupa un timp.

Ce poti face sa scapi de anxietatea in cuplu si ce poti face cand intervine lipsa pasiunii in cuplu? Psihologii citati de Business Insider sustin ca este nevoie de efort si creativitate. Descopera ce strategii iti propun ei pentru o viata sexuala sanatoasa.

Psihologii sustin ca este inevitabil sa se ajunga la un declin al pasiunii si sexualitatii intr-o relatie monogama pe termen lung. Pana la urma, nu suntem programati genetic pentru asta intrucat pe vremea stramosilor nostri relatiile nu durau 50-60 de ani.

Asadar, afla ca daca iti faci griji pentru viata sexuala lipsita de pasiune, de excitatie sau libido, dupa un timp, afla ca este perfect normal sa se intample astfel. Nimic nu este in neregula cu tine, te asigura psihologii.

Conform teroriilor acestora, anxietatea sexuala in cuplu apare cand pasiunea incepe sa se stinga. Insa, este normal sa se ajunga la asta. Pasiunea trebuie reinventata, spun terapeutii si sexologii.

In ceea ce priveste strategiile de reaprindere a pasiunii, se recomanda sa incerci sa programezi partidele sexuale cu iubitul tau. Un orar sexual poate ajuta sa nu mai gasiti scuze!

Iti faci griji pentru viata sexuala? Ai nevoie de rabdare ca sa regasesti pasiunea in cuplu

Pentru o viata sexuala sanatoasa in cazul relatiilor pe termen lung este necesar ca partenerii sa fie dispusi sa incerce lucruri noi, incitante constant. Rutina sexuala poate duce la insatisfactii. Gandeste-te la dansuri erotice sau vizualizarea unui film erotic, daca nu va uitati la astfel de filme in general.

Un alt ingredient al unei vieti sexuale reusite este capacitatea partenerilor de a rade impreuna. Un cuplu in care partenerii sunt intimi si apropiati, in care partenerii rad impreuna este un cuplu fericit!

Si nu in ultimul rand, daca iti faci griji pentru viata sexuala in declin, in relatia ta pe termen lung, afla ca cel mai important ingredient este rabdarea. Rabdarea cu care atat tu, cat si iubitul tau va reconstruiti relatia de cuplu, in timp, intrucat, de-a lungul vietii, iubirea, romantismul si erotismul iau multe forme.

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Gulliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved