Jack Ma: Nu e nevoie să fii inteligent pentru a fi bogat – gândul
 
Fri, Oct 19th, 2018

Jack Ma: Nu e nevoie să fii inteligent pentru a fi bogat

Care este secretul succesului lui Ma?

Într-un interviu acordat unui interviu la Forumul Economic Internațional, Jack Ma și-a împărtășit experiența cu publicul:

«La început nu am înțeles nimic atât în tehnologie, cât și în management. Dar nu trebuie să știi totul. Trebuie doar să găsiți oameni care vor fi mai inteligenți decât voi. Timp de mulți ani, am căutat întotdeauna astfel de oameni. Iar când ei sunt destui,  trebuie să le faceți așa încât ei să lucreze împreună.».

De fapt, rețeta de succes a lui Jack Ma implică două etape:

1. Angajează oameni care sunt mai deștepți decât tine.

2. Faceți-i să lucreze împreună.

Într-o lume în care majoritatea oamenilor ar prefera să fie mai degrabă lideri decât manageri, filosofia lui Jack Ma poate fi foarte utilă.

Deși dorința de a angaja cel mai bun personal este evidentă, valoarea colaborării nu trebuie subestimată.

Orice echipă aduce diferite puncte de vedere, comportamente și idei cu privire la modul de îndeplinire a sarcinii. Dar problema este că mulți angajați foarte productivi aduc în echipă altceva: ego-ul lor.

Pe baza succeselor lor anterioare, acești indivizi sunt foarte încrezători în ei înșiși, ceea ce îi împiedică să susțină ideile altor persoane. Uneori, membrii unei echipe pot chiar să vadă concurenți în colegii lor, care fac ca scopul comun să eșueze.

Dar un bun manager poate schimba totul. Un astfel de lider cunoaște punctele tari și punctele forte ale tuturor membrilor echipei sale și, prin urmare, este capabil să identifice posibile situații conflictuale pentru a evita apariția lor.

Un manager calificat înțelege că conflictul nu este întotdeauna rău doar dacă nu-l lași să scape de sub control.

Un lider bun obține cele mai bune rezultate din partea angajaților săi, fiind capabil să-i motiveze pe fiecare în mod individual pentru a obține rezultate optime.

De asemenea, știe cum să furnizeze feedback, astfel încât să facă apel la destinatarii săi. Dar, cel mai important, un bun manager poate construi o relație de încredere cu subordonații.

Toate cele scrise mai sus sunt destul de greu de realizat. Acest lucru necesită răbdare și inteligență emoțională. Chiar și așa, ele pot fi obținute.

Important este să nu uitați: dacă vă străduiți pentru un management eficient al echipei, lăsați-vă ego-ul la intrare. Nu vei fi cea mai deșteaptă persoană din cameră și nimeni nu o cere asta de la tine.

Concentrați-vă pe lucrurile care îi ajută pe alții să devină mai inteligenți și apoi folosiți acest lucru pentru a crea lucruri minunate.

Sursa dozadesucces.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved