JD Power: Porsche, Audi şi BMW sunt cele mai dorite mărci în SUA – gândul
Sat, Jul 27th, 2013

JD Power: Porsche, Audi şi BMW sunt cele mai dorite mărci în SUA

 

Ediţia 18 a studiului APEAL derulat de JD Power arată că Porsche este, pentru a noua oară la rând, cea mai dorită marcă din SUA, iar Grupul Volkswagen punctează la capitolul “cele mai multe modele dezirabile”.

884 puncte a primit Porsche în clasamentul APEAL 2013 al JD Power

JD Power a publicat rezultatele ediţiei cu numărul 18 al studiului APEAL (Automotive Performance, Execution and Layout). Acest studiu evaluează cât de dorite sunt vehiculele oferite la vânzăre în Statele Unite ale Americii, folosind un algoritm cu 77 de atribute şi generând un scor de până la 1.000 de puncte. După cum subliniază şi realizatorii studiului, cele mai dezirabile modele rămân în parcările dealerilor pentru perioade mai scurte de timp, sunt vândute la preţuri mai mari şi prezintă o probabilitate mai mare de a crea loialitate atunci când sunt schimbate. Ediţia 2013 a studiului APEAL îi face pe cei de la Porsche câştigători pentru cea de-a noua oară consecutiv, având două modele foarte dezirabile în top şi cel mai bun punctaj.

Podiumul este completat de Audi şi BMW, alţi doi constructori premium din Germania. Mărci precum Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Jaguar, Infiniti şi Cadillac au urmat în top, prima marcă de volum care să se claseze bine fiind Ram, divizia Dodge destinată pick-up-urilor. La polul opus al podiumului, stau mărci precum Smart, Mitsubishi, Subaru, Jeep şi Toyota. Mărcile premium reuşesc un punctaj mediu de 844 din 1.000 puncte, pe când mărcile de volum au un punctaj mediu de 786 puncte pe aceeaşi scară, arată rezultatul studiului. Chiar şi aşa, până şi cea mai slab clasată marcă obţine un punctaj de dezirabilitate de 739 de puncte.

CELE MAI DORITE MAŞINI DIN SUA PE SEGMENTE

Fiat 500 este cel mai dorit model din segmentul său, arată studiul JD Power. În segmentul B, Chevrolet Sonic (denumirea americană a lui Aveo) deţine prima poziţie, pe când Volt este cea mai dorită compactă, surclasând modelele Volkswagen Golf şi Volkswagen Beetle. Cea mai dorită compactă sport este Volkswagen Golf GTI, în timp ce Volkswagen Passat ia podiumul la cea mai dorită maşină de clasă medie.

În clasa modelelor sport de clasă medie, Ford Mustang obţine cea mai bună poziţie. BMW Seria 5 este cea mai dorită maşină premium de clasă medie, pe când Mercedes-Benz SL este cea mai dorită maşină sport de clasă medie şi segment premium. Cea mai dorită maşină sport premium în clasa compactă este Porsche Boxster. Cea mai dorită maşină de clasă mare este Dodge Charger, pe când segmentul premium al clasei mari este dominat de Lexus LS la capitolul dezirabilitate.

sursa: www.automarket.ro, JDPower

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved