Lecții pentru o viață lungă și fericită de la bărbatul care a trăit 112 ani – gândul
Sat, Sep 21st, 2013

Lecții pentru o viață lungă și fericită de la bărbatul care a trăit 112 ani

Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe, însă spaniolul Salustiano “Shorty” Sanchez-Blazquez a preferat bananele. Ele au fost cele care, împreună cu doza zilnică de Anacin (analgezice care conțin acid acetilsalicilic și cofeină), l-au ajutat să trăiască până la vârsta de 112 ani, a povestit bărbatul.

Născut în 1901 într-un orășel din Spania, Salustiano Sanchez-Blazquez a murit de curând și a lăsat în urmă doi copii, mai mulți nepoți și câteva lecții importante de viață. Iată câteva dintre ele:

1. Curiozitatea

Centenarul era fascinat de un instrument muzical asemănător oboiului, la care a învațat singur să cânte. Și nu a păstrat această pasiune doar pentru sine: Shorty a împărtășit din dragostea sa pentru muzică și a cântat la nunți si la petreceri în Spania.

2. Modestia

Când a fost întrebat cum se simte ca deținător al titlului de cel mai longeviv om din lume, Sanchez a răspuns că nu vede în asta o mare realizare. Atitudinea sa în fața trecerii anilor i-a prelungit cu siguranță viața, în condițiile în care studiile au arătat că gândirea pozitivă poate influența longevitatea.

3. Dragostea

Sanchez-Blazquez, care s-a căsăstorit cu soția sa, Pearl, în 1934, trebuie sa fi avut convingerea că dragostea adevărată este una dintre căile spre fericire. Un studiu realizat la Harvard timp de 75 de ani, pe 268 de bărbați, a arătat că dragostea este tot ce contează pentru a avea o viață împlinită.

4. Hobby-urile

Centenarul și-a făcut timp și pentru distracții. Potrivit Cărții Recordurilor, Sanchez se relaxa prin grădinărit, completând integrame sau jucând cărți cu prietenii. Se pare că pasiunea lui pentru grădinărit l-a ajutat să depășească 100 de ani: s-a demonstrat că gradinăritul scade nivelul de stres și te ferește de depresii.

sursa: fabuloase.ro, Huffington Post; sursa foto: parade.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved