Thu, May 18th, 2017

Lichidul rosiatic pe care il vezi langa bucatile de carne nu e sange!

Sigur ti s-a intamplat sa cumperi carne si sa vezi in punga in care este depozitata lichid rosu. Ai crezut ca e sange? Gresit!

Putini stiu ca lichidul care se strange langa bucatile de carne nu este sange, ci o proteina care se numeste mioglobina si care are rolul de a stoca oxigen in celulele musculare.

Proteina cu pricina da carnii culoarea rosiatica, dar si coloreaza acel lichid despre care toti am crezut ca este sange.

In momentul in care este gatita, proteina isi schimba culoarea din rosu in maro pentru a le ajuta pe gospodine si pasionatii de bucatarie sa-si dea seama ca preparatul e gata de servire.

sursa: www.protv.ro

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved