Liderii lumii au izbucnit în râs la ONU, după ce Trump a început să se laude – gândul
 
Wed, Sep 26th, 2018

Liderii lumii au izbucnit în râs la ONU, după ce Trump a început să se laude

Donald Trump s-a lăudat în discursul susţinut în plenul Adunării Generale a ONU. Pe un ton triumfalist, a făcut un soi de bilanţ al administraţiei sale, la un an de la prima lui participare la ONU.

Preşedintele american a criticat aliaţii Statelor Unite, l-a lăudat pe dictatorul nord-coreean şi a stârnit când râsete, când murmure dezaprobatoare.

După ce a întârziat şi a forţat conducerea Adunării Generale să schimbe, în ultimul moment, ordinea de zi, Donald Trump şi-a început discursul cu o odă adusă sie însuşi, stârnind amuzament în sală.

Donald Trump: ”În mai puţin de doi ani, administraţia mea a realizat mai multe decât orice altă administraţie din istoria ţării.”

Acesta a fost momentul în care liderii lumii au izbucnit în râs.

Donald Trump: ”Nu mă așteptam la această reacție, dar este în regulă.

Apoi, într-o schimbare radicală de discurs, la un an după ce l-a numit pe Kim Jong-un “piticanie-rachetă”, Trump l-a lăudat pe liderul nord-coreean cu care speră să se întâlnească din nou.

Donald Trump: “Aş vrea să-i mulţumesc preşedintelui Kim pentru curajul lui şi pentru acţiunile lui, deşi au rămas multe de făcut. Sancţiunile vor rămâne în vigoare până la denuclearizarea completă (n.r. a Coreei de Nord).”

Preşedintele american a abandonat tonul conciliant când a vorbit despre Iran.

Donald Trump: “Nu-i putem permite principalului sponsor mondial al terorismului să deţină cele mai puternice arme de pe planetă. Le cerem tuturor naţiunilor să izoleze regimul iranian cât timp agresiunea continuă.”

Trump a luat apoi în vizor marii producători mondiali de ţiţei.

Donald Trump: “Statele OPEC jecmănesc restul lumii, ca de obicei. Noi apărăm aceste ţări pe degeaba, iar ele profită de noi vânzându-ne petrol la preţuri ridicate. Nu este bine.”

Preşedintele a reiterat o idee care a tensionat relaţiile cu cancelarul Angela Merkel, în timpul summitului NATO: “Germania trebuie să schimbe direcţia, altfel va deveni total dependentă de energia rusească”, a declarat Trump, spre amuzamentul delegaţiei germane din sală.

sursa stirileprotv.ro foto The Guardian

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved