Limbajul trupului – Astea sunt gesturile care-ți trădează defectele – gândul
Thu, Feb 1st, 2018

Limbajul trupului – Astea sunt gesturile care-ți trădează defectele

Poziția picioarelor, a mâinilor și gesturile pe care le facem în mod inconștient dezvăluie mai multe despre ceea ce simțim decât putem să exprimam verbal.

Astea sunt doar câteva dintre gesturile pe care le facem în mod spontan, dar care pot fi interpretate cu ușurință de cel din fața noastră.

Poziția mâinilor

Ți s-a întamplat în timpul unei întâlniri să te întrebi ce trebuie să faci cu mâinile, cum și unde să le ții? Soluția cea mai simplă este să le încrucișezi. Însă știai că un astfel de gest tradează o stare de indiferență, inabordabilitate, plictiseală și o lipsă de încredere.

Dacă stai în picioare cu mâinile în șolduri, înseamnă că ești atent la ceea ce ți se spune, dar într-o postură agresivă.

Dacă duci mâna la obraz înseamnă că ești prins în discuție și încerci să iei o hotărâre. Însă ai grijă să nu îți atingi nasul sau ochii, pentru că este un semnal care de obicei înseamnă îndoială sau minciună.

Nici să ții mâinile în buzunar nu este o alternativă potrivită. Ar însemna nesiguranţă ori un semn de ruşine.

Nu strânge pumnul în timpul unei discutii, astfel riști să pari o persoană încordată, rece.

Potrivit specialistului Andra Tănăsescu, în cazul picioarelor strânse sau încrucişate, persoana simte nevoia de a se proteja..

Dacă obisnuiești să stai picior peste picior, specialiștii susțin că te simți confortabil, fie este o poziție defensivă.

Eviți contactul vizual

Menținerea contactului vizual joacă un rol important atunci când porți o discuție. Dacă eviți privirea celui din fața ta, riști să transmiți o mare lipsă de încredere.

Încruntarea poate reprezenta faptul că nu ai înțeles mesajul care ți-a fost transmis, iar dacă lași privirea în jos, atunci te consideri vinovat.

Stai drept, cu umerii trași pe spate. A sta drept arată că ești o persoană cu încredere în forțele proprii.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved