Locul in care doua oceane sa intalnesc, dar nu se amesteca! – gândul
Fri, Apr 3rd, 2015

Locul in care doua oceane sa intalnesc, dar nu se amesteca!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Credeai ca le-ai vazut pe toate? Iata locul in care doua oceane se intalnesc si nu se amesteca! Linia de jonctiune a celor doi colosi este formata dintr-o spuma, care delimiteaza o apa albastra si limpede de una destul de inchisa la culoare.

Cele doua oceane se intersecteaza in mijlocul Golfului Alaska, dar nu par a se amesteca.

De ce? Pentru ca exista o diferenta foarte mare de sare…

Apa cea mai deschisa la culoare este rezultata din topirea ghetarilor, fiind proaspata si saraca in saruri, in timp ce al doilea ocean are o cantitate foarte mare de sare.

De aceea, cele doua oceane au densitati diferite, fapt care face aproape imposibila amestecarea acestora.

sursa: stirile.rol.ro

Displaying 8 Comments
Have Your Say
 1. Liliana Andronescu says:

  Sunt multe astfel de bariere in toata lumea…cu explicatiile stiintifice de rigoare…
  (VEZI PROFESOR TOMA NICOLAE- PROFESOR LA UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI- INGINER IN STIINTA MATERIALELOR PH-D IN MATERIALE COMPOZITE, SI NU NUMAI)

 2. Concluzie says:

  acelasi fenomen se poate observa si la confluenta raurilor f mari precum Amazonul cu Oceanul Atlantic la foarte multe mile distanta de mal sau pe mai toate raurile din America de Sud.In brackish water cum se mai spune in engleza apelor amestecate..

 3. ion says:

  E o prostie ce se afirma,..!…in sensul ca cele doua ”ape nu se amesteca”’…este normal sa existe o anumita ”inertie” in ceea ce privezte amalgamarea cantitatilot de substante tinand cont evident de imensele cantitati de apa ce intra in discutie dar asta nu semnifica de’fel ca acestea raman ”neamestecate” cum se specifica ”in articol”’…fizica tine pana la urma si de un pic de”bun simt”’!….

 4. ANdrei says:

  Trebuie sa fii mare prost sa crezi in asa ceva , :D:D:D

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved