Lupta cu moartea. O tanara se chinuie sa scape de infectia cu “bacteria devoratoare de carne” – gândul
Mon, Sep 30th, 2013

Lupta cu moartea. O tanara se chinuie sa scape de infectia cu “bacteria devoratoare de carne”

O femeie in varsta de 24 de ani din SUA se afla in prezent sub supraveghere stricta medicala dupa ce s-a infectat cu asa numita “bacterie devoratoare de carne”.

Mai mult decat atat, medicatia care i se administreaza lui Aimee Copeland o face pe aceasta sa uite ce i s-a intamplat de fiecare data dupa ce adoarme. “Este ceva inspaimantator pentru ea. Intreaba de fievare data unde se afla si spune ca nu intelege nimic“, a povestit la CNN mama ei, Donna Copeland.

Acum, Aimee Copeland si-a pierdut deja un picior si o parte din abdomen din cauza bacteriei – si este posibil ca situatia sa se inrautateasca, inclusiv prin pierderea unor degete. Cu toate acestea, tatal ei sustine ca spiritul fiicei sale este puternic. “Noi nu privim partea rea a paharului, suferinta. Noi vedem ca ea reuseste in mod miraculos sa supravietuiasca. Cred ca asta este ceea ce a inspirat, la un moment dat, natiunea noastra“, a spus Andy Copeland la CNN.

Pe Facebook, el a scris ca medicii si-au exprimat uimirea fata de rezistenta lui Aimee prin cuvinte precum “surprinzator” si “uluitor”.

Tanara este studenta la psihologie in cadrul Universitatii West Georgia, iar nenorocirea i s-a intamplat pe 1 mai, cand se afla impreuna cu prietenii undeva langa raul Little Tallapoosa River. La un moment dat, zidul fragil care era construit langa acest rau s-a rupt, iar ea a alunecat. Accidentul a lasat-o cu o taietura la gamba stanga, pentru care a fost nevoie de 22 de cusaturi ca sa fie inchisa. Trei zile mai tarziu, dupa ce durerea continua sa o chinuie, un prieten a dus-o la camera de urgenta a unui spital, unde a fost diagnosticata cu “fasceita necrozanta” si transferata in Augusta pentru operatie.

In urma acestui accident, ea s-a infectat cu bacteria devoratoare de carne “aeromonas hydrophila” – un organism care se gaseste atat in apa, cat si in aer, spune medicul Buddy Creech, asistent profesor la sectia de boli infectioase din Universitatea Vanderbilt. “Atunci cand reuseste sa intre adanc in tesuturi, are o capacitate remarcabila de a distruge acele tesuturi care o inconjoara, ca intr-un fel de vanatoare de hrana. Cand face asta, acele tesuturi mor si apare acea inflamatie, iar tumoarea rezultata este foarte greu de controlat.”, a explicat doctorul.

In cele mai multe cazuri, oamenii contracteaza aceasta bacterie prin inghitire, fapt care rezulta prin aparitia simptomelor de diaree. Cazul lui Aimee Copeland este unul foarte rar. Ea s-a infectat, iar “infectia a luat-o razna“, mai precizeaza Creech.

Povestea lui Aimee Copeland i-a impresionat pe membrii Universitatii West Virginia care au infiintat un blog pentru ea, unde sunt postate cele mai noi detalii despre aceasta impresionanta lupta de supravietuire.

sursa: stirileprotv.ro  | CNN
Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved