LUPTA împotriva CORONAVIRUSULUI. Marea Britanie, testare în masă a populației – gândul
Thu, Mar 26th, 2020

LUPTA împotriva CORONAVIRUSULUI. Marea Britanie, testare în masă a populației

Autorităţile britanice intenţionază să pornească o testare în masă a populaţiei. 15 minute durează testul rapid care ar putea deveni disponibil în această săptămână, scrie cotidianul The Guardian.

Cotidianul britanic scrie că milioane de teste rapide, care pot oferi un rezultat în 15 minute, ar putea fi disponibile pe piaţă ori livrate oamenilor aflaţi în izolare. Autorităţile britanice vor să se mişte cât mai repede pentru a putea reveni la starea de „normalitate” şi pentru a se putea concentra pe relansarea economiei.

Marea Britanie vrea să testeze milioane de oameni. Modul de testare, validat în această săptămână

Sharon Peacock, profesor şi director al serviciului care se ocupă cu studiul bolilor infecţioase, a declarat că testarea în masă ar putea fi o chestiune de zile. Pe de altă parte, oficiali guvernamentali au adoptat o atitudine mai rezervată şi au spus că validarea testelor ar putea să mai dureze.

Cert este că autorităţile britanice au cumpărat 3,5 milioane de teste care pot arăta dacă subiectul a avut virusul şi dacă a dezvoltat un anumit grad de imunitate.

La conferinţa de presa susţinută miercuri de Boris Johnson, consilierii guvernamentali din domeniul ştiinţei şi sănătăţii au afirmat că este nevoie întâi de asigurări că testele vor funcţiona, înainte ca ele să fie date spre a fi distribuite.

„Cheia stă în evaluarea acurateţii acestor teste. Trebuie să vedem dacă ele sunt folositoare publicului larg”, a spus Chris Whitty.

„Dacă sunt foarte precise, vom găsi cel mai rapid mod pentru a le face disponibile. Dacă nu sunt, nu vor ajunge la oameni”, a completat acesta.

Potrivit The Guardian, testele sunt „similare unui test de sarcină” şi pot fi făcute foarte uşor acasă. Ele presupun o mică înţepătură în deget, apoi analiza unei picături de sânge.

Amazon a fost de acord să se ocupe de distribuire, dacă testele se vor dovedi a fi eficiente.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved