Madonna şi Lady Gaga, acuzate că au încălcat legislaţia rusă – gândul
Sun, Aug 4th, 2013

Madonna şi Lady Gaga, acuzate că au încălcat legislaţia rusă

 

Autorităţile ruse intenţionează să le dea în judecată pe cântăreţele americane Madonna şi Lady Gaga, după ce au descoperit faptul că ambele artiste au vizitat Rusia pe baza unor vize eliberate în mod incorect.

Biroul Procurorului General al Rusiei a emis o declaraţie care confirmă faptul că niciuna dintre cele două cântăreţe americane nu a obţinut viza potrivită înainte de a susţine concerte pe teritoriul acestei ţări în 2012, informează site-ul publicaţiei The Guardian.

Madonna, care a concertat în Rusia în august 2012, şi Lady Gaga, care a cântat în aceeaşi ţară în decembrie 2012, au călătorit cu vize eliberate pe baza unui program de schimburi culturale.

Aceste documente “nu asigură purtătorului dreptul de a efectua niciun fel de activitate comercială”, au declarat autorităţile ruse. Potrivit agenţiei oficiale de informaţii publice din Rusia, procuratura din această ţară intenţionează să solicite Ministerului de Externe sau Serviciului Federal pentru Emigraţie să depună plângere în justiţie împotriva celor două artiste.

Aşa cum ştie orice cetăţean străin care a vizitat Moscova, legile ruseşti din domeniul imigraţiei pot fi uneori foarte complicate. Însă “greşeala” comisă de Madonna şi de Lady Gaga nu a fost descoperită din întâmplare: procuratura a iniţiat această anchetă abia după ce a fost contactată de unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai celor două artiste.

Acesta este Vitaly Milonov, consilier al municipalităţii din Sankt Petersburg şi autor al legii din acest oraş care interzice “propaganda gay” – o lege care a servit drept model pentru legea adoptată recent de Duma din Moscova. După ce Madonna şi Lady Gaga şi-au manifestat sprijinul pentru comunitatea gay din Rusia cu ocazia concertelor pe care le-au susţinut în această ţară în 2012, Milonov a încercat să le aducă pe cele două cântăreţe în sala de tribunal, acuzându-le că “au promovat sodomia, lesbianismul, bisexualitatea şi orientarea transgender în rândul minorilor”. Aceste acuzaţii au fost însă respinse.

Organizatorii de spectacole din Rusia se tem că acest anunţ oficial făcut de Procuratură ar putea avea un efect negativ asupra viitoarelor turnee întreprinse de artiştii occidentali, dar şi asupra turismului, în perspectiva Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014 care vor fi organizate la Soci.

“Niciun artist, circ sau expoziţie nu va mai veni aici dacă biroul Procuraturii va amenda pe cineva acum”, a declarat Evgheni Finkelstein, un organizator de spectacole din Sankt Petersburg.

sursa: www.realitatea.net

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved