Mandela, in stare grava, a deschis ochii si a zambit cand a auzit de vizita lui Barack Obama – gândul
Wed, Jun 26th, 2013

Mandela, in stare grava, a deschis ochii si a zambit cand a auzit de vizita lui Barack Obama

 

Nelson Mandela “a deschis ochii” si a zambit atunci cand i s-a spus despre vizita pe care Barack Obama o va face in Africa de Sud, a povestit fiica sa marti, citata de NBC News.

In varsta de 94 de ani, Nelson Mandela ramane in stare critica, au anuntat autoritatile din Africa de Sud in timp ce familia fostului militant antiapartheid s-a strans in jurul patului sau de spital pentru o reuniune pe care presa locala a numit-o “urgenta”, relateaza NBC News.

Fostul presedinte se afla internat de pe 8 iunie, perioada in care starea sa a ajuns de la “serioasa, dar stabila”, la “critica”.

Marti, fiica sa Zindzi Mandela a povestit presei ca l-a anuntat pe tatal ei de vizita lui Barack Obama in Africa de Sud: “A deschis ochii si mi-a zambit”. O intalnire intre cei doi nu este insa confirmata oficial.

Potrivit AFP presedintele american Barack Obama probabil ca nu il va vizita pe Mandela, in cadrul vizitei sale in Africa de Sud. Obama urmeaza sa viziteze Robben Island, in largul Cape Town, unde Mandela a ispasit 18 dintre cei 27 de ani de inchisoare la care a fost condamnat.

Toata familia lui Mandela s-a reunit marti la resedinta din Qunu pentru a discuta “probleme delicate legate de starea de sanatate” a fostului presedinte.

Marti dimineata un stol de porumbei albi a fost eliberat in fata spitalului unde este internat Mandela. Sute de sud-africani, dar si turisti au adus in ultimele zile flori si mesaje de sanatate in fata spitalului Medi-Clinic Heart din Pretoria.

sursa: stirileprotv.ro, NBC

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved