Mersul la biserică are efect calmant – gândul
Fri, Oct 25th, 2013

Mersul la biserică are efect calmant

Persoanele care merg la biserică au valori mai mici ale tensiunii arteriale, arată un studiu realizat în Norvegia.

Persoanele care merg la biserică au valori mai mici ale tensiunii arteriale, arată un studiu realizat în Norvegia. La aceeaşi concluzie ajunseseră anterior şi cercetătorii americani şi ruşi. În cazul nordicilor, descoperirea a fost suprinzătoare, ţinând cont că doar 4% din norvegienii provinciei analizate, Nord Trondelag, merg săptămânal la biserică, un procent de zece ori mai mic decât cel al americanilor. Studiul doar punctează această asociere şi nu poate spune ce anume influenţează valorile tensiunii arteriale: participarea la slujba religioasă, rugăciunea sau stilul de viaţă al enoriaşilor.

Anterior, rusul Valery Slezin, şeful laboratorului de neuropsihofiziologie din St. Petersburg, a descoperit cu ajutorul electroencefalografului că rugăciunea are un efect de liniştire completă a creierului. Aceeaşi stare a mai fost înregistrată doar la bebeluşii ţinuţi în braţe de mamă.

sursa: www.adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved